2017-11-30 374 views
港島有好幾間以滑蛋飯為主打既茶餐廳但我最愛既始終係大坑既順興間中都要去食下可惜係佢收得早,唔係時時都有時間去食.之前去親都係去茶檔個邊,叫親都係叉燒或者三寶今次就去室內既呢間試下佢既豬扒飯啦食飯時間,有唔少人,不過好彩唔洗等位落左單後等一等就有得食啦滑蛋豬扒飯 $55水準依舊,色水真係一流,黃色既蛋炒到半生熟,有啲蛋漿殘留係度係最完美既炒蛋豬扒亦都係煎到金黃色,而且剪好一條條,唔洗成塊要自己咬咁麻煩另外一杯仔豉油自己落,想淡啲又得濃啲又得,視乎個人喜好我就鍾意落多少少既,滑蛋豬扒豉油飯全部撈埋一齊食,口感豐富,味道都係一流既不過滑蛋飯黎講,都係同叉燒比較夾啲,下次都係食返滑蛋叉燒飯茶走送熱飲,平時都會加錢飲凍奶茶既但天氣涼涼地,都係飲返熱飲,試下佢啲茶走先飲落既味道係...偏向熱奶茶茶走黎講,煉奶既份量好重要下次黎都係飲返奶茶算因為佢啲奶茶係沖得幾好飲既係茶檔同埋室內食既風味唔同都係鍾意係茶檔食個種環境同感覺多啲
港島有好幾間以滑蛋飯為主打既茶餐廳
但我最愛既始終係大坑既順興
間中都要去食下
可惜係佢收得早,唔係時時都有時間去食.
之前去親都係去茶檔個邊,叫親都係叉燒或者三寶
今次就去室內既呢間試下佢既豬扒飯啦

食飯時間,有唔少人,不過好彩唔洗等位
落左單後等一等就有得食啦

滑蛋豬扒飯 $55
滑蛋豬扒飯
另外一杯仔豉油自己落,想淡啲又得濃啲又得,視乎個人喜好
不過滑蛋飯黎講,都係同叉燒比較夾啲,下次都係食返滑蛋叉燒飯

茶走
送熱飲,平時都會加錢飲凍奶茶既
但天氣涼涼地,都係飲返熱飲,試下佢啲茶走先
飲落既味道係...偏向熱奶茶
茶走黎講,煉奶既份量好重要
下次黎都係飲返奶茶算
因為佢啲奶茶係沖得幾好飲既

係茶檔同埋室內食既風味唔同
都係鍾意係茶檔食個種環境同感覺多啲
2017-11-30
$55 (Lunch)
滑蛋豬扒飯