2016-02-01
上星期到首次到這間舖頭, 叫了油菜及雲吞面。落單是一位中年女士。不久就聽到一個50多歲的男侍應, 在一位女食客身後粗聲粗氣問 係唔係雲吞面呀?)那位食客因不知道是問她, 所以沒有回答。 那個粗魯的男侍應便破口駡那女食客 問又唔答!) 女食客才知是向她詢問, 回了一句 鬼知你問我, 向我背脊講。)之後又有一位女食客催促食物未到, 那個粗魯的男侍應說: (催咩呀催, 唔駛煮牙, 要等架!)至於食品方面, 雲吞有蝦, 但無其他料如豬肉,都算大隻, 可是沒甚麼味道。 湯底非常清淡, 米粉用料差, 油菜很細碟, 還煮得過了時間。今日因趕時間, 再去。坐下2分鐘也沒有人招呼, 見到那個粗魯的男侍應, 便向他說 唔該雲吞墨丸撈面)他竟大大聲的說 叫咩呀叫, 睇唔見人地執緊野既咩, 個個都叫, 邊有手落單呀?)等到他埋泥落單, 他就粒聲唔出, 剩係用佢對死人眼啤住你, 我忍氣吞聲說出 雲吞墨丸撈面)他竟然毫無反應, 我問他聽唔聽到, 他又講 亂禁叫!)此時我身旁有一位包緊雲吞的後生仔說 仲以為你自己好arm)我即刻離去, 那粗魯的男侍應說 唔緊要, 取消張單。)只入過此舖頭2次, 2次
客因不知道是問她, 所以沒有回答。
那個粗魯的男侍應便破口駡那女食客 問又唔答!)
今日因趕時間, 再去。
他竟然毫無反應, 我問他聽唔聽到, 他又講 亂禁叫!)
此時我身旁有一位包緊雲吞的後生仔說 仲以為你自己好arm)
我即刻離去, 那粗魯的男侍應說 唔緊要, 取消張單。)
只入過此舖頭2次, 2次都見到食客受侍應駡, 我認為這般差的服務態度,還有人幫襯, 原因只有1個, 就是(便宜)。
希望那些有骨氣的香港人,不要幫襯此自由面食。