2019-12-19 239 views
上星期食過日本燒肉店牛角之後,一直就想再癲狂食肉一次,係形店入面既烤肉店,好似得佢地一間(麻蒲)。撇開宵夜特價餐份量冇預期甘抵食之外,我對整體既菜品都好滿意!首先,佢個涼菜真係不得了,平日食韓式都係泡菜﹑小芽菜﹑海帶……個啲FD, 有一碟菜品我係未見過既,但我估呢碟係紫菜,湯汁係甜甜酸酸,非常開胃!*我食到最後都係keep 住有食,真係好解膩~介紹另一個對茶包係驚喜既驚喜先:爐邊蛋好正!之前食其他舖既爐邊蛋我都係覺我唔夠滑,同埋唔夠Q彈彈既口感。今次就正喇,又滑,又彈,可能我地煮起好耐先食,所以口感更加QQ彈彈,而且韓國菜莆係真好好食啊!肉方面都係好大路,叫左五花肉﹑牛舌(茶包係口感控,對煙um既食物,有一份執著)﹑宵夜烤肉拼盤同埋一份拉麵特別講一講宵夜烤肉拼盤先:如果第一次食,可以先點呢個,一次過試到幾款肉。我地叫左五花肉﹑牛五肉﹑韓國醬醃牛肉。韓國醬醃牛肉會有較濃既米酒味,燒熟左之後,個陣酒香味都依然濃烈。呢個大家要考慮一下自己接唔接受到喔

*我食到最後都係keep 住有食,真係好解膩~