2024-10-31
宵夜想吃雞煲, 以為好多舖頭都收, 點知好好彩俾我搵到位於大圍的一間主打廣東川菜, 雞煲火鍋串燒專門店, 位於村屋的地下 - 尋味, 當中的招牌雞煲烤魚+燒烤+香水檸檬茶實在太吸引咁, 就唔怕肚仔餓啦老闆殷勤親切嘅態度, 先給我們一碟前菜醒醒胃其後推介我們食尋味秘製肥腸雞煲, 有原味及麻辣選擇, 來到雞煲果然零舍不同, 因為係採用三黃雞, 難怪每一件雞件都非常大件夾抵食, 配上滿滿的配料有洋蔥, 芫荽令味道更香, 而每一件雞件都係多肉少骨, 肉質感結實又夠滑, 好快我哋就食晒一隻雞啦, 而肥腸口感則有嚼勁又很彈, 混雜肥腸中保留微微的油脂, 令雞煲更香!好開心呢度有我最鍾意嘅酸菜魚飯餐, 先飲一啖酸菜魚湯味道很濃郁哦, 還有魚的份量很多, 魚肉質感滑溜, 多肉少骨, 少少辣酸酸地真係好開胃, 送白飯一流之選!來到不得不試吓馳名燒烤, 一口氣order了烤招牌羊肉串, 燒韭菜, 肉桂粉法式焦糖菠蘿, 羊肉串很香酥肉質好腍, 菠蘿上的焦糖很脆, 咬一啖非常多汁酸甜開胃! 招牌鴨屎香檸檬茶是手打出嚟嘅檸檬茶, 啖啖清香撲鼻, 頓時感覺喉嚨很爽
老闆殷勤親切嘅態度, 先給我們一碟前菜醒醒胃
, 混雜肥腸中保留微微的油脂, 令雞煲更香!