2021-12-03 536 views
唸左好耐,因為病好又唔食得炸野,所以來食上海野~知道有好多分店但第一次來食!比佢嘅蟹粉系列吸引!唯男朋友話蟹會令我難d好,但我唔信我哋叫左招牌小籠包,蟹粉賽磅蟹,菜肉餃,黑醋鎮江骨。背後有d輕柔嘅普通話音樂,令成個用餐過程好輕鬆。還有的是,d待應幾靚仔~哈哈哈哈哈food for the eyes jaja~第一道菜是菜肉餃湯,湯味好濃,我哋估計大概係味精湯。餃子咬落皮好薄。佢同小籠包都係主打皮薄。個餡唔係好大,所以用「精緻」來形容。這個!咁大個女長知識:原來賽磅蟹係無蟹!!大家唔好被騙了~比人笑我宜家先知原本唸住點蟹粉賽磅蟹,但因為男朋友點餐時只係指住menu講:「要一個賽磅蟹」,結果!黎左干貝版, 姐係無左我最想食嘅蟹粉。雖然如此,呢個餸如果襯飯食好好味。其實我覺得蛋白賣九十蚊價位偏貴,可能有煮食技巧在內。佢個menu又影得真係好吸引下面有炸魚都好吸引~但我唔食得住呀,下次先同大家分享!黑醋鎮江骨!有幾絲薑絲在旁。大家如果嗅著,會嗅到濃郁的醋汁味。咬落有輕微炸過,入口少少卜卜脆,香香的,味道咬久了有少少似臘肉味。 最後係招牌小籠包。包中的湯汁好熱,建議上菜後隔一會兒再品嚐。其實更

唸左好耐,因為病好又唔食得炸野,所以來食上海野~
知道有好多分店但第一次來食!

比佢嘅蟹粉系列吸引!唯男朋友話蟹會令我難d好,但我唔信

還有的是,d待應幾靚仔~哈哈哈哈哈
food for the eyes jaja~

這個!咁大個女長知識:原來賽磅蟹係無蟹!!
大家唔好被騙了~
比人笑我宜家先知

佢個menu又影得真係好吸引
下面有炸魚都好吸引~但我唔食得住呀,下次先同大家分享!

黑醋鎮江骨!有幾絲薑絲在旁。

最後係招牌小籠包。包中的湯汁好熱,建議上菜後隔一會兒再品嚐。其實更好的名字應該叫:一口小籠包,很快就吃完一個。咬開肉不多,汁滿滿的,盛到匙上。

我哋入來食的時間已經差不多九點,食完已經無咩人,食完好口渴,都唔好意思叫佢哋斟茶。

飲恨無食到蟹粉系列,其他一律都好好味。

2021-12-03
Type of Meal