小朋友開曬學啦👍煮飯都冇時間呀😅所以今日經過瓊媽媽😁就索性買飯返屋企食算啦🤣😂買飯嘅時間撞啱就係下午茶時段,原來係18蚊至22蚊一兜飯仔㗎👍 ,仲要咩雞飯都有㗎👍咁我就叫咗個霸王雞同埋口水雞飯💖細細兜好喏小朋友食㗎👍 再叫大大兜嘅海南雞飯跟住配油飯跟餐湯,見d雞咁靚一於再叫多半隻沙薑雞同酥炸雞翼(小朋友最鍾意食呀)加多個娘惹媽媽菜(原來係芽菜仔)做晚餐先🤭🤭咁我淨係煮飯就搞掂兩餐呀👏👏👏👏 返到屋企第一時間同啲小朋友開餐先 ,打開霸王雞飯同口水雞飯食先,小朋友話啲雞好滑,個飯又多汁,小朋友好快就食曬啦👍👍我都有偷食佢一嚿雞架,woo真係好滑喎仲好有雞味㗎💖我自己嗰個口水雞飯真係好辣㗎🤣 啲雞入味喎👏👏食完之後好開胃啦💯💯晚餐我淨係煲白飯咋🤭🤭就食佢個沙薑雞woo啲沙薑雞醬撈下佢先,我個愛人都話啲雞好得呀👍👍仲問我喺邊度買,叫我下次買一隻咁先夠食喎😂😁 仲有酥炸雞槌,就有少少乾😅可能我番熱過咗火啦。。咁小朋友都有食嘅,不過就話d肉有d 韌😅😅 但係我都覺得ok呀👍因為佢有酸甜汁喺度😍娘惹媽媽菜係勁多牙菜架👍好好味呀😋又大盒,食極都食唔完咁呀🤭🤭 仲有個湯㗎♥️個湯呢係老火湯嚟嘅冇味精㗎👍咁

晚餐我淨係煲白飯咋🤭🤭就食佢個沙薑雞woo啲沙薑雞醬撈下佢先,我個愛人都話啲雞好得呀👍👍仲問我喺邊度買,叫我下次買一隻咁先夠食喎😂😁 仲有酥炸雞槌,就有少少乾😅可能我番熱過咗火啦。。咁小朋友都有食嘅,不過就話d肉有d 韌😅😅 但係我都覺得ok呀👍因為佢有酸甜汁喺度😍娘惹媽媽菜係勁多牙菜架👍好好味呀😋又大盒,食極都食唔完咁呀🤭🤭 仲有個湯㗎♥️個湯呢係老火湯嚟嘅冇味精㗎👍咁都幾好飲喎😋

下次呢我就一定要試佢嘅牛腩同埋豬軟骨同埋蕎麥麵同埋我吉列魚㗎啦,顧住買雞呢。。完全見唔到有其他嘢囉😂😂所以就買曬所有雞😅😅所以今晚就全雞宴♥️

橫掂咁近一於下次一定買埋其😍😍😍
海南雞飯配油飯、 霸王雞飯、口水雞飯、 娘惹媽媽菜、酥炸雞翼脆、 沙薑雞
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea