2017-04-29 134 views
兩口子想食雞煲打邊,所有單點火鍋配料嘅地方都 out 得,要喺觀塘搵間岩心水。喺Openrice 見到呢間,價錢okay~ 仲任何時間都8折,計起每人$200 就決定揀佢!早左上去,幾驚無位,點知又係半full 嘅場。嘩,次次見到呢啲位都好驚係伏。叫左個奇味雞煲,侍應話呢個最多人叫但又up 唔出即係咩,博一博單車變摩托。另外再每人加左海鮮。呢度火焰雞煲嘅火焰唔係default 架。譚仔口音嘅姐姐走黎問我地要唔要"放鹽"? 吓?聽左一陣先知佢講火焰,哈哈,唔洗錢,姐姐仲話好食啲,緊係加加加!每枱仲會送一個點心係粉果,我同男人都唔食粉果,叫佢收番唔好浪費。雞煲黎喇,經火焰燒過嘅雞係香啲嘅。另外,奇味汁係少少辣同甜,有啲似出面坊間嘅麻辣雞煲汁,味道唔錯。啲雞幾滑,唯獨佢啲汁留於表面,唔夠入味。配料方面,下次海鮮part 可以skip 唔洗加,扇貝大隻但有沙,大花甲一啲都唔大隻,青口同生蠔就一般般。另外,佢每枱都會先上一份雜錦拼盤,有部分食物可以再encore。安格斯牛唔錯可惜無得再加。脆肉腩正。手打丸類都ok。另外特別加左墨汁墨魚丸、蟹柳同其他野。嘩個墨魚丸勁重冰鮮味同勁"鮮",食咗一啖要即
叫左個奇味雞煲侍應話呢個最多人叫但又up 唔出即係咩,博一博單車變摩托。另外再每人加左海鮮。

另外,佢每枱都會先上一份雜錦拼盤,有部分食物可以再encore。安格斯牛唔錯可惜無得再加。脆肉腩正。手打丸類都ok。另外特別加左墨汁墨魚丸、蟹柳同其他野。嘩個墨魚丸勁重冰鮮味同勁"鮮",食咗一啖要即刻吐。

折左每人200係抵嘅,下次口痕打邊爐都可以揀佢。不過,食物質素上,要求就唔好咁高喇
2017-04-23
$200 (Dinner)