2019-01-13 840 views
抵食,飲品好多選擇,嘢食品種好多,但係新鮮程度一般,第一彎冇咁新鮮,第二三彎會新鮮啲,有優惠,差唔多$160一位可以6點鐘食到10點。同朋友聚會好適合。我哋叫咗個花螺雞煲,小小辣,但唔會好辣,佢有其他味道揀,不過我哋覺得呢個特別啲,啲花螺冇我地想像中咁好食,感覺上唔係全部都咁新鮮,有啲太諗。其他火鍋店湯底冇咁多選擇,同埋湯底唔需要收費用。我朋友見佢咁多嘢飲覺得好happy,飲咗兩三支換裝韓國樂天。係真係抵食,但唔係話好好食。比佢啱啱開仗嘅時候質素已經差咗的。
食飯最緊要係咩?!打邊爐食雞煲又最緊要係咩?!世界杯決賽晚,相約一大班親友睇波,11點先開波,所以表姐就book咗呢間東煲西炒,諗住睇之前大家一齊食吓雞煲打過邊爐開開心心咁killing time加聯誼一下。當晩到了店後,其實已經不太喜歡店的裝潢格局。它是位處大廈二樓,樓底不高,而且大堂天花左右高度一邊高一邊低,高的一邊勉強似其他酒樓一樣有天花水晶吊燈,但低的一邊不但沒有吊燈,就連燈都無。而且天花板油漆也掉了,我跟姨媽還研究它是想模仿雲石pattern嗎🤔剛好坐在低天花之下的我們,昏暗燈光加壓頂甩油天花,感覺像去了內地食肆😣一行9人,所以之後我們點了東風螺雞煲和辣蜆雞煲。重要時刻就是開爐一瞬間,gas爐一開,熱力湧出,朋友小強也從gas爐跑出😱😖!我已經非常刻制,沒有尖叫,親友馬上手起罐落用啤酒罐打強強。生命頑強的它奄奄一息,我回過神才想到當然應要跟侍應反應以及讓他善後。我舉手示意一個男侍應過来,指著半死小強跟他說了此事,他居然神態自若兼語帶「幽默諷刺」的說:「我哋呢度無野多,只是曱甴多」!!!這是甚麼態度和服務質素🤬明白有時食肆難免有小強,但保持清潔衞生是食肆的首要責任,居然大言不慚
食飯最緊要係咩?!打邊爐食雞煲又最緊要係咩?!

一行9人,所以之後我們點了東風螺雞煲和辣蜆雞煲。重要時刻就是開爐一瞬間,gas爐一開,熱力湧出,朋友小強也從gas爐跑出😱😖!我已經非常刻制,沒有尖叫,親友馬上手起罐落用啤酒罐打強強。生命頑強的它奄奄一息,我回過神才想到當然應要跟侍應反應以及讓他善後。我舉手示意一個男侍應過来,指著半死小強跟他說了此事,他居然神態自若兼語帶「幽默諷刺」的說:「我哋呢度無野多,只是曱甴多」!!!這是甚麼態度和服務質素🤬明白有時食肆難免有小強,但保持清潔衞生是食肆的首要責任,居然大言不慚的這樣對客人説出「事實」,我真的接受不了。

奈何我的親友聽了是有點不是味兒,但又不想掃興,也沒追究(我們不是那種騙飯拿著數的,但真是人太好⋯)。我還硬著頭皮吃雞煲打邊爐,一會兒之後,坐在冷氣槽低的表姐說天花滴水,水掉到她碗中食物和她頭上😰⋯唉⋯我們又叫來侍應反映,他們非常快速的拿長棍加布抹天花,是的,就在我們一枱食物以上,認真的抹!是認真對待客人投訴的積極回應嗎?也許是,但我真的不太能接受了⋯⋯而且我們不是唯一的受害者,見到侍應幫我們抹滴水天花,鄰桌也舉手叫侍應幫他處理他頭頂的滴水天花糟⋯⋯唉⋯⋯可想而知⋯

説真,這𥚃收費不便宜,$178/人,雖然有任飲啤酒汽水及其他樽裝飲品,而且你可食到盡(好像是6-11pm),每枱雞煲過後有一大盤海鮮及一些火鍋配料(但想再點海鮮要再加88/人),但都是那句,清潔衞生不好,再好食也沒有下次!!👎🏻

東風螺雞煲,已不在乎味道,清潔衞生不好再好吃也沒有用
2018-07-15
$200 (Dinner)
2018-05-26 785 views
原本諗住食第二間雞煲,點知超級多人爆曬棚🤮,所以睇附近搵吓有啲乜嘢火鍋雞煲可以食~🤔點知見到個大大招牌就係呢個東煲西炒,我仲白癡到讀錯個名叫做東西煲炒😂😂😂我都比自己笑親呀🤪坐低左啦啦聲點左個雞煲先~第一口食落去覺得好好食好惹味,仲係度諗點解網上面啲人話唔好食,😂之後我知點解喇~其實佢個雞煲做得幾出色,好香好惹味。但之後加水轉打邊爐嘅時候,成鍋湯得個色,冇味,落啲乜嘢餸落去都冇味,佢有得拎豉油嘅但係豉油都唔好味☹️☹️☹️整體來講不過不失啦,價錢都可以接受,恒生卡有八折😙
2018-05-25 475 views
雞煲平靚正下次可以再試其他味嘅雞煲因為佢有齊甜酸苦辣奇味雞煲 我諗唔同味嘅雞煲應該別有風味🤤🤤甜味雞煲 甜甜地但唔會甜到覺得奇怪試菜速度還好 可能係佢啲樓面員工唔多冇咩問樣甩單一句講哂平靚正
雞煲平靚正
下次可以再試其他味嘅雞煲

甜味雞煲 甜甜地但唔會甜到覺得奇怪
試菜速度還好 可能係佢啲樓面員工唔多
冇咩問樣甩單
一句講哂平靚正
2018-05-24 639 views
一心想同班fd打下邊爐, 見呢間平平地, 九點後仲有折, 於是同fd book九點.點知一入到場坐低, 想點雞煲無人招呼, 叫左阿姐佢話轉頭黎, 又係無左影,卒知搞左成半個鐘先有人招呼. 叫左個辣酒花螺雞煲, 啲雞鞋過擦紙膠, 花螺得果幾隻, 心諗平野無好野呢個真係鐵律黎既.諗住同個fd慢慢食, 舉杯暢談, 呢頭阿姐話最多食到十點半, 要收枱打烊. 即刻心都寒一寒, 啲野先岩岩黎, 距離十點半只有半小時, 馬上同個fd拉拉聲將啲野碌一碌就擺落口,全程打衝鋒, 狼吞虎嚥, 啲野又唔係好食, 真係比錢買難受, 唔洗有下次.
卒知搞左成半個鐘先有人招呼.

2018-05-21
2018-05-10 430 views
5月10號晚上830,去到門口,經理態度非常惡劣(就係企門口果個!)。俾張台衰個人,個地下斜既,張凳可以係咁搖,問個經理換張台,一句答埋黎!『無!』。全場大把位。個經理趕客。我當你d野好食到飛都唔會再幫襯,何況唔係。咁耐無打食評都忍唔住要打出黎,大家真係唔好黎,除左你鍾意受氣!
2018-05-07 288 views
聽屋企人介紹,諗住一家人簡單平平地食個雞煲,點知中晒伏,野食難食不在話下,服務更加係差差差!點左個甜味雞煲,個煲一大堆罐頭菠蘿,d 雞仲要好似擦紙膠咁既質感,食左兩舊已經食唔到落去,老媽子話個煲太油又唔好食,不如轉清湯打邊爐。 叫左五次先有人黎同我地換返個湯,d 面口仲要奇差,好似從來未見過人有咁既要求咁,你d 雞煲咁既味,心照啦!打邊爐第一轉本來好地地,但第二轉開始d 食物黎唔齊,想問佢又係十問九唔應,完全當人透明,要行到個侍應面前佢先會應你,追碟芝士丸追左兩次都不了了之,到第三次,個侍應夠膽死話追左都冇,就代表「可能」賣晒,賣晒就賣晒,咩叫可能?你唔識入去睇下先答我咩?到埋單時,個侍應話匯豐恒生卡有八折,老媽子見openrice話訂座就有,想問多一句搞清楚,點知佢竟然大聲夾惡咁問「咁你即係用匯豐定恒生呀?」果下真係火都黎,咩服務態度呀?從來都冇試過嬲到要寫食評,但實在唔想再有人中伏,咁既食物質素,服務水平,貼錢俾我都冇可能再去P.S. 服務真心想俾0分,不過冇得揀LOL

P.S. 服務真心想俾0分,不過冇得揀LOL

2018-05-06
$180 (Dinner)
2018-05-04 224 views
今次帶太太試試辣雞煲,選了中道辣咪道不錯,另外食材保持水準,沙白新鮮,牛肋丸彈牙夠肉味,推介一定要追加,但今次沒點心吃就可惜了,不知是否星期五所以沒有還是全部售完呢?
2018-05-04
Type of Meal
Dinner
2018-05-02 214 views
滋味雞煲,好好味,可惜雞皮好多...同埋服務員炒完都略生,咬完仲有些少血...煮耐少少就痴底,需要改善改善至於雞煲味道真係無得輸,正!!!吃完雞煲,打邊爐...個湯底淡而無味,改善改善會更吸引自家制餃類會比其他食品吸引!其他就好普通,無咩驚喜服務員態度超好,係香港甘大壓力既城市已經買少見少...個個都笑笑口最重要一環,經open rice訂台,寫明有75折...最後埋單根本就無,好似呃人甘哩次係第二次所去...下次都唔知會唔會再去,有被呃既感覺
滋味雞煲,好好味,可惜雞皮好多...
同埋服務員炒完都略生,咬完仲有些少血...
煮耐少少就痴底,需要改善改善
至於雞煲味道真係無得輸,正!!!

吃完雞煲,打邊爐...個湯底淡而無味,改善改善會更吸引

自家制餃類會比其他食品吸引!
其他就好普通,無咩驚喜

哩次係第二次所去...下次都唔知會唔會再去,有被呃既感覺
2018-05-02
$170 (Dinner)
  • 火鍋配料
4月27日跟太太在東煲西炒食飯,因為事前見到很多食評讚好,所以一睹風采。幸運的是,場內接近坐滿人。我們這些walk-in 客只是碰運氣的心態上去。好在門口有張檯,我們總算安坐下來。然後點了花螺雞煲,水準不過不失。鏡頭一轉,走去食火鍋。火鍋食材有響玲,肥牛,炸魚皮、雜丸之類東西。侍應把食物逐一送上,品相已經不太好,不太新鮮。印象最深刻是手打墨丸超硬,咬開是十分困難。響玲大細不一,入口不脆。昨晚讓人意外是侍的工作態度,十分友善,有熱誠。難得!

鏡頭一轉,走去食火鍋火鍋食材有響玲,肥牛,炸魚皮、雜丸之類東西。侍應把食物逐一送上,品相已經不太好,不太新鮮。印象最深刻是手打墨丸超硬,咬開是十分困難。響玲大細不一,入口不脆。

昨晚讓人意外是侍的工作態度,十分友善,有熱誠。難得!
2018-04-27
Type of Meal
Dinner
2018-04-04 615 views
今日晚上訂左座同好友補祝生日🎂提早訂座有75折不錯去到店發現原來係酒樓來的,平日晚上人流都吾多幾靜尼到晚上可以食4個半鐘仲有送雞煲,個雞煲名就吸引啦《花螺辣酒雞煲》賣相不錯👍🏻,叫左個小辣完全無辣味,雞又吾夠火喉、淡而無味得d花螺比較吸引幾新鮮送既海鮮拼盤夠吸引好大隻蝦都未叫野食佢已經送埋點心拼盤,海鮮拼盤仲有其他配料係細心既不過配料選擇好少黎黎去去得幾種丸自助飲料吧都幾多款揀,支裝飲品都幾吸引話就話食咁耐其實食吾到幾多,同埋雞煲好失望,火鍋料又少不過有雞有火鍋仲有折請埋壽星仔先每人$200吾洗係抵食既,同埋位夠寬落,坐得舒服😌
今日晚上訂左座同好友補祝生日🎂提早訂座有75折不錯

去到店發現原來係酒樓來的,平日晚上人流都吾多幾靜

花螺辣酒雞煲

賣相不錯👍🏻,叫左個小辣完全無辣味,雞又吾夠火喉、淡而無味

花螺

得d花螺比較吸引幾新鮮

海鮮拼盤

送既海鮮拼盤夠吸引好大隻蝦

都未叫野食佢已經送埋點心拼盤,海鮮拼盤仲有其他配料
係細心既
不過配料選擇好少
火鍋配料

黎黎去去得幾種丸

自助飲料

自助飲料吧都幾多款揀,支裝飲品都幾吸引

話就話食咁耐其實食吾到幾多,同埋雞煲好失望,火鍋料又少

2018-03-27
$190 (Dinner)
Celebration
Birthday
海鮮拼盤
自助飲料
2018-04-02 313 views
用 A P P 訂枱。有八折仲送海鮮拼盤雞煲有好多款。。。我地揀左個小小辣嘅魚翅雞煲雞吾算好入味,但雞肉好滑,都吾錯。。魚翅细細塊,都爽口,OK之後加湯打邊爐個海鮮拼盤好多料大蝦跟人一隻。。好正扇貝肉厚肥大。。正青口。。 O K蜆。。屬細隻。。。但有三分一係死的。。一般肥牛偏肥。。ok豚肉反而肥廋適中。。好正丸類。。。龍蝦丸,牛丸,墨魚丸,好正芝心丸。。粉左D。。ok鲮魚丸好多碎骨。。一般菜類。。菜心好爽,其他菜ok豬內臟。。肚,肝。。ok整體來說。抵食註。。佢任飲係鴻福堂飲品。。好味又健康
用 A P P 訂枱。有八折仲送海鮮拼盤
雞煲有好多款。。。我地揀左個小小辣嘅魚翅雞煲
之後加湯打邊爐
個海鮮拼盤好多料
大蝦跟人一隻。。好正
扇貝肉厚肥大。。正
青口。。 O K
蜆。。屬細隻。。。但有三分一係死的。。一般
肥牛偏肥。。ok
豚肉反而肥廋適中。。好正
丸類。。。龍蝦丸,牛丸,墨魚丸,好正
芝心丸。。粉左D。。ok
鲮魚丸好多碎骨。。一般
菜類。。菜心好爽,其他菜ok
豬內臟。。肚,肝。。ok
整體來說。抵食
註。。佢任飲係鴻福堂飲品。。好味又健康
2018-03-28 270 views
今次係第2次幫襯,上次係朋友介紹黎食,今次係我介紹返比朋友我哋book咗呢個星期日6點,可以慢慢食我同朋友6點零幾分便到達火煱店,要在地面大堂先行確認訂位,經openrice book位有8折優惠(星期五至日),星期一至四仲多一點折扣係75折今次安排近牆邊的座位,燈光真的陰暗一點(其實整間店舖的燈光都不算光猛),我只怕看不清食物弄熟咗未?😂(冇幾耐就聽到隔離枱有位女士話佢哋個雞煲有d雞未熟透😓)輪到我哋嘅雞煲黎喇,雞煲一上個職員就想轉身離去,我叫住阿姐話:你未整火焰呀?佢話冇酒所以冇得整呀?吓呢個講明係火焰雞煲吖嘛,真沒趣真有點失望呀!(上次同朋友黎食睇阿姐一點火即噴出火熖大家都好開心㗎)雞煲真係好好味整體食物都唔錯,ok㗎!份量我覺得每次都算係比得多,可以調節比返少一點會好d,我走時見都有幾圍枱都有頗多食物未食過真係好浪費呀)避 免 浪 費 食 物 呀 !!基於光線的問題,起了催眠的作用,我越食越眼瞓呀 不過我會再黎幫襯㗎!
今次係第2次幫襯,上次係朋友介紹黎食,今次係我介紹返比朋友

我哋book咗呢個星期日6點,可以慢慢食

呢個講明係火焰雞煲吖嘛,真沒趣

雞煲真係好好味
整體食物都唔錯,ok㗎!

)避 免 浪 費 食 物 呀 !!
基於光線的問題,起了催眠的作用,我越食越眼瞓呀
不過我會再黎幫襯㗎!

2018-03-11
$170 (Dinner)
2018-03-21 230 views
一行5人,首次到這裡吃雞煲火鍋。火鍋配料和飲品任食任飲,雞煲、海鮮和甜品限量,吃得暢快,亦沒有限時。用openrice訂座,更有85折。由於價錢便宜,大家都盡興,下次會再光顧。
一行5人,首次到這裡吃雞煲火鍋火鍋配料和飲品任食任飲,雞煲、海鮮和甜品限量,吃得暢快,亦沒有限時。用openrice訂座,更有85折。由於價錢便宜,大家都盡興,下次會再光顧。
2018-02-13
$160 (Dinner)
Dining Offer
Coupon
2018-03-14 293 views
18:00-22:30 4個半鐘任食任飲火鍋 呢個主題吸引到我去一試,因為4個半鐘真係可以慢慢坐同朋友慢慢吹下水,坐抵先選湯底我選左雞羊底,雞羊都好食,羊肉特別好食,值得推介,野飲啤酒任攞,有鴻福堂野飲攞超抵,呢個任食仲會送兩盆野份量就睇人數而定,一盆幾款既海鮮(有虎蝦)超正超好食,另一盆就係點心,我就覺得無啦啦打任食邊爐送碟點心九唔搭八,無非都係想你食飽D點心,佢點心係蝦餃馬拉糕兩三款,可食可唔食,唔通佢送幾隻糯米雞你又食咩,任食除左佢送果盆海鮮外,海鮮另外叫要加錢,唔洗錢最正都係牛肉,牛肉唔係渣野,都算好食,我一定會有幫親,任食4.5小時,用指定信用卡仲有八折,埋單每人200蚊唔洗!