2019-10-28 1629 views
為了慶祝兩周年🥳,女友特地預訂了地魔廚神Gordon Ramsay的餐廳,一直都很想試廚神的威靈頓牛排,今次終於有機會啦😙一入餐廳,就比餐廳的景觀迷倒,仲要安排左望住海景既位置,一黎就有個餐前麵包🥯配水牛芝士🤤望住呢個景食野真係無得輸今次同女友點左兩道菜,分別係慢煮鴨腿沙律同威靈頓牛排慢煮鴨腿沙律:鴨腿用低溫煮,一上台有員工幫手起肉,鴨肉好輕易就起到出黎😆,配上新鮮既沙律,感覺一點都唔油膩威靈頓牛排:一道複雜既菜或,曾經同女友上youtube睇地獄廚神教學親自煮一次,但當然無咁好食,牛排一上台就聞到好香既菇味,牛排煮得剛剛好,大概5成熟,中間仲係粉嫩既顏色,食上去唔會太鞋或太難咬,配上外層酥皮,食上去有幾層口感,真係好正😍呢間餐廳適合慶祝生日/紀念日,餐廳海景無得輸
為了慶祝兩周年🥳,女友特地預訂了地魔廚神

餐前麵包

今次同女友點左兩道菜,分別係慢煮鴨腿沙律同威靈頓牛排

慢煮鴨腿沙律:
慢煮鴨腿沙律

威靈頓牛排

呢間餐廳適合慶祝生日/紀念日,餐廳海景無得輸
餐前麵包
慢煮鴨腿沙律