2019-07-06
不是第一次來,上一次係食午飯⋯⋯今次第二次來⋯⋯俾多次機會,試晚餐! 其實上次食完午餐覺得無咩特別兼價錢不平。 所以都無再來。 而今晚,係女友生日,要食大餐,再睇翻啲食評、相片,好!再試下!🧐今次來,同上一次地址唔同了,感覺無咁迫,有兩位女店員都好有禮貌,服務態度記好😊👍🏼 睇完啲set,都只係揀到一款😝 鮮海膽蟹肉意大利飯-$208。 可能我倆都比較奄尖,同埋扒類物體都好少會叫,好難整得好味又唔平,唔想咁蝕😝 跟住單叫咗一個意粉。set dinner 嘅香草包好快就到咗,不錯,但唔知係咪唔夠餐具用呢,未食完個包就想收走我碟醋🙄 仲要一次唔夠,我未食完又黎收走我⋯⋯呢次叫唔切,唉!由佢😒湯都到,一般啦⋯⋯女友直頭麻麻地,可能飲落個質地太似糊仔🤭未飲哂,個頭盤都到⋯⋯唉⋯⋯都係個隻快速上餐,最怕!成日覺得,收得咁嘅價錢,裝修又唔差,要記住自己唔係茶餐廳、快餐店麻⋯⋯🙄賣相ok,但唔夠好味😛 仲食緊之祭⋯⋯兩個主菜都到lu ... 女友嘅意大利飯味道一般呢,女友話好淡,又食唔到蟹肉味⋯⋯而我個意粉,都係一般咋,無白酒味,得普通咸味⋯⋯而蜆肉亦唔係隻隻都好新鮮,我倆一路食一路講,唔會再黎
香草包
餐湯
頭盤,黑菘露意大利雲吞
賣相ok,但唔夠好味😛 仲食緊之祭⋯⋯兩個主菜都到lu ... 女友嘅意大利飯味道一般呢,女友話好淡,又食唔到蟹肉味⋯⋯而我個意粉,都係一般咋,無白酒味,得普通咸味⋯⋯而蜆肉亦唔係隻隻都好新鮮,我倆一路食一路講,唔會再黎!
鮮海膽蟹肉意大利飯
蜆肉白酒汁扁意粉
最後,好辛苦先叫到女友揀個甜品⋯⋯因爲女友對呢度嘅食物已經無信心。但生日麻,我都好想同佢慶祝一下! 終於揀咗焦糖燉蛋,味道正常,糖面就整得厚咗少少,但好多謝呢間餐廳幫我預備咗咁靚嘅字同蠟燭,謝謝😊
creme brulee