2022-04-19
🍣 三文魚親子丼餐 $75 #個餐好大份 ,除左有一碗正常size嘅三文魚親子丼仲有一碗細蟹子沙律、一個迷你烏冬,同一杯飲品 😯親子丼有六塊三文魚,味道都算新鮮 🐟但三文魚子就有有少少腥,所以即使數量唔算多,小編都有食剩 😓蟹子沙律同細烏冬都比較普通,有係更豐富,但沒有也不會覺得可惜~小編跟餐飲品叫左杯凍奶茶(+ $3 凍飲 🥤)嗯?~熱飲好飲好多,茶味濃很多...小編也不懂為什麼😆~這間日本餐廳位於 #屯門 屋邨,主要服務平民街坊,所以睇埋價錢就會覺得 #性價比好高 💰,一個咁大份嘅餐,包埋凍飲同+1,竟然 $90有找。如果想睇多D介紹,快D到IG Follow👉🏻 @hermanas.foodie#hermanasfoodie #hermanasfoodie屯門#hermanasfoodietuenmun#hermanasfoodie日本菜 #hermanasfoodiejapanese#foodiehk #hkfoodie #hongkongfoodie #hkig #香港美食 #美食推薦 #美食推介 #屯門 #tuenmun #屯門美食 #食好西 #相機食先 #打卡好去處 #香
#個餐好大份 ,除左有一碗正常size嘅三文魚親子丼
仲有一碗細蟹子沙律、一個迷你烏冬,同一杯飲品 😯
親子丼有六塊三文魚,味道都算新鮮 🐟
小編跟餐飲品叫左杯凍奶茶(+ $3 凍飲 🥤)
嗯?~熱飲好飲好多,茶味濃很多...小編也不懂為什麼😆~
[指數以🤍🤍🤍🤍🤍為最高]
味道指數:🤍🤍🤍
環境指數:🤍🤍🤍
服務質素:🤍🤍🤍🤍(staff的態度是好的,但如果可以請多幾個人會更好🤫)
食回頭草指數:🤍🤍🤍
💡飲食情報💡
平日午餐時段會大排長龍,所以要 #避過peak-hours黎 (👧🏻 小編J經驗:只要1200nn前到,就不用排隊喔)
八户屋和食料理(屯門安定店)
📍屯門鄉事會路2A號 H.A.N.D.S A區1樓A-103號舖
如果想睇多D介紹,快D到IG Follow
👉🏻 @hermanas.foodie
#hermanasfoodietuenmun
#foodiehk #hkfoodie #hongkongfoodie #hkig #香港美食 #美食推薦 #美食推介 #屯門 #tuenmun #屯門美食 #食好西 #相機食先 #打卡好去處 #香港好去處 #放假好去處 #壽司 #日本菜 #屯門日本菜