2020-05-24 212 views
提起一站式黃店集中地,葵芳有葵廣,觀塘有駱駝漆,深水埗有西九龍,旺角就當然係旺中啦。今次幫襯呢間係食章魚燒,一共有十二種味道,分六粒裝同八粒裝兩隻 size,我一個人食,六粒夠哂數。揀咗店家推介嘅 “真 • 蜜糖芥末章魚燒”,由於即叫即製,加上顧客人數多,所以要有心理準備,等嘅時間會比較耐,不過我會同你講,等係值得嘅,因為章魚燒好足料,好好食。以前喺日式超市 food court 食嗰啲章魚燒係成嚿粉咁樣,入面啲章魚粒硬掘掘,似足擦紙膠😂;呢度嘅就軟身好多,用嘅係切咗頭嘅原隻八爪魚仔,味道較新鮮。不過,食章魚燒最重要嘅,就肯定係個醬汁,我揀嘅蜜糖芥末醬,甜味辣味調配得宜,配埋木魚碎同海苔粉一齊食,滋味無窮😋,食下一粒食下一粒,唔夠幾分鐘,六粒就咁俾我 KO 哂🤗。