近排成日去YOHO MALL行街,見到呢間餐廳有兩款主打八爪魚🐙美食,感覺幾特別,一於去試下🍽️🖤烏卒卒蜜汁八爪魚燉飯$115濃香墨魚汁俾飯粒吸收,米飯煮到粒粒分明,帶點嚼勁。八爪魚厚身得黎彈牙又夠爽身,好有口感。我仲好鍾意佢嘅沙拉醬,混和墨魚汁原來係咁夾,酸酸哋唔會膩😋 舖面嘅芝士碎🖤極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯$132呢個kimbap無改錯名,真係極度惹味❣️八爪魚配上泡菜,爽辣開胃,配菜有清爽紅蘿蔔🥕、蛋絲、青瓜絲等。💚開心果蜜糖窩夫$138開心果應該冇人唔鍾意😍 仲要係超多開心果碎舖面,香脆好味。窩夫🧇充滿蛋香又夠鬆軟,配上特製開心果醬,味道非常濃郁!仲有焦糖脆脆增添口感,呢個窩夫真係大人小孩都愛❣️飲品方面,嗌咗🍊濟州金橘乳酸梳打(凍)$48,柑橘加上乳酸味道so refreshing! 另一杯🥭人生迷惘的芒果沙冰$68,原隻芒果𠝹起掛杯,又靚又吸引🤩味道香甜,大讚👍🏻

🖤烏卒卒蜜汁八爪魚燉飯$115

🖤極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯$132