2024-01-11
六兩三:樓上好食處呢排天氣又凍返,想打返個邊爐🫕暖下身~所以就約左男朋友黎呢度食個二人邊爐套餐啦~開胃涼菜: 皮蛋豆腐豆腐上面淋左芝麻醬同撒左木魚碎,所以食落去唔單止有豆腐味,仲有醬汁嘅香味~加埋我鍾意食嘅皮蛋~完全唔會唔夾~ 食落其實幾清新,唔會覺得膩~好味好味!餐前小食:炸花枝丸咬之前記得吹一吹😂因為佢係即炸,如果唔係就好似我咁la親自己。味道👅幾好👍🏻而且仲有沙律醬點,夾埋好match ! 咬落都好有彈性🫶🏻🫶🏻邊爐🫕養生蔬菜鍋、牛骨沙茶湯底我就揀左個健康d嘅湯底啦~咁就唔怕打邊爐太肥啦~而男朋友就揀牛骨沙茶鍋,呢個鍋口味重啲,適合重口味嘅朋友仔🫶🏻打邊爐點少得牛肉呀🥩!我哋揀咗(1)M7和牛後腿肉眼+(2)M5牛頸脊🫶🏻好香嘅牛肉味,夾起淥佢10零秒就剛剛好!而價錢方面又唔會太貴🫶🏻仲有丸類同雜菜盤🫶🏻啲丸意外地幾好食幾彈牙!而且仲有燕餃😝蔬菜🥬都好新鮮~一定要食多d蔬菜均衡返營養啊~ 主食方面就揀咗珍珠米飯同冬粉🫶🏻🫶🏻晚餐點都要食返少少澱粉質先滿足嘅😌杞子桂花蜜!強烈推薦!冬天乾燥,飲一飲自己滋潤返! 總結來講,呢度空間夠大,坐落好舒服,可以慢慢食個飽足嘅晚餐🍲
呢排天氣又凍返,想打返個邊爐🫕暖下身~
所以就約左男朋友黎呢度食個二人邊爐套餐啦~
開胃涼菜: 皮蛋豆腐
餐前小食:炸花枝丸
邊爐🫕養生蔬菜鍋、牛骨沙茶湯底
打邊爐點少得牛肉呀🥩!
杞子桂花蜜!強烈推薦!冬天乾燥,飲一飲自己滋潤返!