2022-02-10
𝙢𝙮 𝙝𝙚𝙖𝙙 𝙨𝙖𝙮𝙨 𝙜𝙮𝙢 𝙗𝙪𝙩 𝙢𝙮 𝙝𝙚𝙖𝙧𝙩 𝙨𝙖𝙮𝙨 𝙩𝙖𝙘𝙤𝙨🌮 𝙞 𝙢𝙞𝙨𝙨 𝙢𝙚𝙭𝙞𝙘𝙖𝙣 𝙨𝙩𝙧𝙚𝙚𝙩 𝙩𝙖𝙘𝙤𝙨 𝙨𝙤 𝙢𝙪𝙘𝙝 𝙖𝙣𝙙 @tqmhk '𝙨 𝙤𝙣𝙚𝙨 𝙝𝙖𝙫𝙚 𝙙𝙚𝙛𝙞𝙣𝙞𝙩𝙚𝙡𝙮 𝙨𝙖𝙩𝙞𝙨𝙛𝙞𝙚𝙙 𝙢𝙮 𝙘𝙧𝙖𝙫𝙞𝙣𝙜! 𝙬𝙝𝙤 𝙬𝙤𝙪𝙡𝙙𝙣'𝙩 𝙡𝙤𝙫𝙚 𝙖 𝙛𝙧𝙚𝙚 𝙛𝙡𝙤𝙬 𝙗𝙧𝙪𝙣𝙘𝙝 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙢𝙚𝙭𝙞𝙘𝙖𝙣 𝙘𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡𝙨?🥂.話說上星期拜年食蘿蔔糕食到厭,比我搵到間係上環酒店一樓幾chill嘅墨西哥菜,仲有6個鐘free flow嘅brunch,有哂頭盤tacos甜品同酒,真係可以係度飲飽食醉!一早嚟到梗係要叫返兩杯morning juice飲住等嘢食,食墨西哥菜必點嘅margarita用仙人掌杯裝住打卡一流,好有citrus香好清新,我就鐘意paloma多啲因為西柚苦澀味同tequila好夾,重點兩杯都好重酒真係夠晒開胃👅 taco方面一次過試哂六款,最鐘意fish taco外脆內軟加埋沙律菜,食幾個都唔膩,手撕豬同烤牛肉等等都唔錯,另外仲有唔少出面較少見嘅墨西哥菜例如佢哋早餐會食嘅steam corn dough、黑
話說上星期拜年食蘿蔔糕食到厭,比我搵到間係上環酒店一樓幾chill嘅墨西哥菜,仲有6個鐘free flow嘅brunch,有哂頭盤tacos甜品同酒,真係可以係度飲飽食醉!一早嚟到梗係要叫返兩杯morning juice飲住等嘢食,食墨西哥菜必點嘅margarita用仙人掌杯裝住打卡一流,好有citrus香好清新,我就鐘意paloma多啲因為西柚苦澀味同tequila好夾,重點兩杯都好重酒真係夠晒開胃👅 taco方面一次過試哂六款,最鐘意fish taco外脆內軟加埋沙律菜,食幾個都唔膩,手撕豬同烤牛肉等等都唔錯,另外仲有唔少出面較少見嘅墨西哥菜例如佢哋早餐會食嘅steam corn dough、黑豆sour cream配chips、墨西哥熱朱古力等等,呢個質素幾對得住個價錢✨