2023-02-11
平時成日食西餐 有時都想食中菜~呢間六小館好似話係同六公館同一個老闆🫢之前返工食過六公館不錯 所以今次就試吓另外一間啦!今次我地食的三款都係餐廳推薦的signature 🙌古法清湯本地新鮮牛雜 $198呢個清湯如果加埋麵 就係牛腩麵的味道!牛雜係包括牛腩牛筋同埋牛肚~好彩冇其他內臟 因為我唔食 haha~ 最推薦係牛筋 淡淡骨膠原 睇價錢所以份量都好大!值得講吓超級多蘿蔔超冧!功夫吊燒三味脆皮雞 $228 呢個其實就係炸子雞 但係佢係用咗好多鹽去醃製 好似鹽焗雞 不過建議大家要點醬食 黑色嗰個醬甜地可以中和返!上湯菜苗 $98蔬菜可以選擇豆苗,菜心,通菜等等 同埋可以選擇以蒜蓉炒或者上湯烹調 上面有啲菇同埋黑木耳六小館 (東涌)東涌達東路20號東薈城名店倉6樓601號舖#香港好去處#打卡#cafe#生活#小記錄#隨心一拍#相機先食#美食 #隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar #西式餐廳 #foodiehk #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳 #香港美食 #香港好去處 #甜品控 #拍拖👫#打卡#香港#景點#打卡熱點#外賣#中菜 #東涌
古法清湯本地新鮮牛雜 $198
功夫吊燒三味脆皮雞 $228
上湯菜苗 $98
六小館 (東涌)
東涌達東路20號東薈城名店倉6樓601號舖