Hello 大家好,又係我地Hkfunlife小編分享好餐廳既時間啦 這天正好OpenRice在做推廣,這家千代鶴的午市發板只要$288,雖然份量偏細,但正合我現在的胃口,所以決定一試。呢間餐廳位於銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心11樓,叫做千代鶴呢間餐廳環境闊落光猛,面積寬廣我地到達餐廳後,於門外量度體溫時,等5分鐘左右便可入座。埋到枱見到枱面清潔、沒有任何污漬/破損,衛生情況令人滿意。坐低之後,店員提供餐牌,厚厚的餐牌每頁都有膠套分隔,方便消毒。我地用左10分鐘先諗好要嗌咩。店員效率高,落單流程亦簡易迅速日本生蠔,兵庫縣蠔味道比較淡,有少少Creamy口感配搭的梅子酸汁其實和蠔幾夾,味道不錯,蠔肉的品質也可以,起碼算是Creamy唔係大TORO,口感都好滑

日本生蠔,兵庫縣蠔
味道比較淡,有少少Creamy口感

唔係大TORO,口感都好滑
Other Info. : 厚厚的帆立貝裹住飯,入口口感綿綿的,重點係帆立貝上面師傅配左一啲海草漬物,少少咸味天提升帆立貝的鮮味
2021-07-02
$200 (Lunch)
  • TORO,口感都好滑