2016-12-09
朋友生日飯揀咗呢間人氣過江龍係幾好味![蜂蜜芝士薄餅,$58]蜂蜜係自己淋上去嘅,鐘意幾甜就幾甜,同芝士亦好夾,可惜薄批皮唔夠脆[吉列豬扒咖哩蛋包飯,$148]呢個飯good呀吉列豬扒外脆內軟咖哩香口唔辣,包住飯嘅蛋又好滑[海膽忌廉卡邦尼意粉,$108]海膽肉欠奉,因為原來佢係海膽忌廉同平時食嘅卡邦尼意粉唔同,佢個汁係稀嘅,不過都唔錯[北海道風海鮮忌廉汁意粉,$168]海膽份量唔多,不過蟹肉係用真蟹肉,而唔係蟹柳!意粉硬度都啱啱好,但個汁creamy得嚟偏甜其實上次嚟試過啲雪芭,覺得好睇唔好食,所以今次唔叫雪芭,食班戟[草莓家族梳乎厘班戟,$68]好多莓仲有球raspberry雪芭,好靚,可以餵飽對眼先。班戟亦好濕潤,好鬆軟[朱古力香蕉梳乎厘班戟,$68]相反呢個班戟比較乾身、比較硬,似係冇咁新鮮... 似乎班戟水準唔太穩定
蜂蜜係自己淋上去嘅,鐘意幾甜就幾甜,同芝士亦好夾,可惜薄批皮唔夠脆 [吉列豬扒咖哩蛋包飯,$148]
呢個飯good呀 吉列豬扒外脆內軟 咖哩香口唔辣,包住飯嘅蛋又好滑 [海膽忌廉卡邦尼意粉,$108]
海膽肉欠奉,因為原來佢係海膽忌廉同平時食嘅卡邦尼意粉唔同,佢個汁係稀嘅,不過都唔錯 [北海道風海鮮忌廉汁意粉,$168]
其實上次嚟試過啲雪芭,覺得好睇唔好食,所以今次唔叫雪芭,食班戟 [草莓家族梳乎厘班戟,$68]
好多莓仲有球raspberry雪芭,好靚,可以餵飽對眼先。班戟亦好濕潤,好鬆軟 [朱古力香蕉梳乎厘班戟,$68]