2017-11-23 770 views
在上星期日打算到紅磡食久遺的有名串燒「美味佳」,但原來忘記了這店星期日不營業。朋友馬上介紹我到附近的串燒店,我亦好奇,想試過究竟!初入到店內,人不算太多,可能這店鋪面有關,鋪面不像可以進入來,極為隱世!食物一目了然,簡單及清晰嘅餐牌令我們快速點餐!首先試一試撈麵,撈麵有細份量給大份量,我試了細的,個人應為細份量撈麵的味道比較濃,較為惹味!(試了一小口友人的大撈麵)然後點了雞中翼、蟹籽丸、貢丸及雞軟骨。這些串燒本身已經沾上調味粉,再加這店的秘製燒烤醬,味道十分強烈,讓人食到停不住口,一串接一串。一串接一串,果然唔夠喉,要點第二round, 第二round點左燒燒賣, 燒韭菜,味道拍得住「美味佳」!呢個燒茄子亦都係友人嘅至愛,一大塊,茄肉好豐厚,真的會很飽,但不會覺膩!飲品都有優惠,買滿十串串燒就送一款飲品,款式任選,真係好抵!串燒之家,豈只一家,決定多作新嘗試!

食物一目了然,簡單及清晰嘅餐牌令我們快速點餐!

(試了一小口友人的大撈麵)

特色撈麵(小)
特色撈麵(大)

招牌燒茄子

串燒之家,豈只一家,決定多作新嘗試!
特色撈麵(小)
特色撈麵(大)