除左泰式外,我都幾鐘意食越南菜,又係有辣有酸甜,好啱我口味! 朋友係荔枝角返工,佢中午係呢間試過話幾好食,所以今日晚餐佢請客喎.....✨️Chill Vietnam Cuisine & Bar餐廳位於荔枝角D2 Place,荔枝角地鐵站出口,真係好方便。餐廳裝潢以淺色藤木為主,感覺休閒舒適。店員推介每日的特價菜式🍴今晚係$38越式串燒拼盤4串,又幾抵喎。2豬2雞,沙爹醬,沙律菜,燒得恰到好處,唔會感覺乾身,肉醃得入味。🍴燒豬腩青木瓜米紙卷 $88米紙卷的米紙夠煙靭,包住生菜,青瓜絲,蘿蔔絲,檬粉,最特別係有燒豬腩肉,燒得微燶嘅腩肉,豐富米紙卷的味道,食落好有層次感!🍴桔仔芥露燴虎蝦 (4隻) $158這個也是店員推薦的菜式,食落真係好特別,尤其係醬汁! 虎蝦大大隻,醬汁雖然杰身但好惹味,用新鮮桔仔汁、辣椒、香茅以及法國芥末等調味。新鮮彈牙嘅蝦肉配上酸酸辣辣嘅醬汁,好惹味!🍴峴港鮮蟹肉炒飯 $118新鮮蟹肉份量好多,仲有鮮蝦仁,配埋特調醬汁去炒,米飯乾身粒粒分明,煙靱有頭,食得出的鮮味無窮,食多多唔會覺得膩!🍴越式芋圓椰汁凍 $68抵食又足料的甜品,份量足夠2人分享! 唔好以為椰青細細

✨️Chill Vietnam Cuisine & Bar

店員推介每日的特價菜式

🍴燒豬腩青木瓜米紙卷 $88

🍴桔仔芥露燴虎蝦 (4隻) $158

🍴峴港鮮蟹肉炒飯 $118

🍴越式芋圓椰汁凍 $68
抵食又足料的甜品,份量足夠2人分享! 唔好以為椰青細細,將椰青起肉,以椰青水及椰汁製作椰子糕,裡面放滿芋圓,西米,芒果肉,椰果,椰香脆脆,面頭有士多啤梨及食用鮮花襯托,口感層次極豐富。美麗又美味的甜品喔!!
  • 峴港鮮蟹肉炒飯
  • 越式芋圓椰汁凍