2021-09-14
估唔到有間咁高汁嘅地庫西餐廳!應該好少人會發覺呢間餐廳,拾級而下好似去咗個私竇咁嘅感覺,環境舒服,典雅~有啲歐式嘅感覺!因為我無睇過當晚嘅menu,所以唯有看圖說故事🌝價錢我都唔係好清楚其實..✨西班牙紅蝦蟶子刺身..🦐好正好新鮮,擺盤好誇張,紅蝦刺身好鮮甜,原來紅蝦好大隻。可惜無影相🙏🏼🙏🏼🙏🏼抱歉😵💫😵💫✨和牛刺身🐂哇,真係第一次食,有咬口嘅肉片,似係實淨版嘅薄三文魚片?撈啲生洋蔥🧅食,再加啲sauce。✨葡式乳豬🐖同平時食開啲乳豬唔同,啲肉有啲似雞肉,係啲皮燒得麻麻哋,不過好似係醃完後風乾咗再拎去烤嘅皮,唔知係咪本身係咁😂😂。(上網搵咗資料,隻醬有黃梅、白醋、豬骨,酸酸甜甜幾正。)✨鴨肝蝦子麵✨南瓜湯🎃好濃好味好細滑😋正!✨M4牛M4但佢一啲都唔韌,煎得幾好!✨紅蝦意粉🍝我哋食完刺身佢哋就拎咗頭紅蝦頭嚟煮意粉。哇,啲蝦好入味,蝦頭煮熟咗但一啲都唔嚡。✨芝士檸檬撻+朱古力撻+焦糖燉蛋🍮🍋酸酸的檸檬撻,食完甜嘢食呢個可解膩。🍫朱古力味好濃,除咗個皮仲有層脆脆!🍮布甸也不錯!入面環境就係好唔錯,有feel,而且都幾隱世。如果重要嘅人生日或者有大日子慶祝又想靜靜的,呢間餐廳真係不錯,
✨西班牙紅蝦蟶子刺身..🦐
✨和牛刺身🐂
✨葡式乳豬🐖
✨鴨肝蝦子麵
✨南瓜湯🎃
好濃好味好細滑😋正!
✨M4牛
M4但佢一啲都唔韌,煎得幾好!
✨紅蝦意粉🍝
✨芝士檸檬撻+朱古力撻+焦糖燉蛋🍮
🍋酸酸的檸檬撻,食完甜嘢食呢個可解膩。
🍫朱古力味好濃,除咗個皮仲有層脆脆!
🍮布甸也不錯!
入面環境就係好唔錯,有feel,而且都幾隱世。如果重要嘅人生日或者有大日子慶祝又想靜靜的,呢間餐廳真係不錯,可寫字!食物水準不錯,可以食到時令海鮮🦞!不過要預咗準備比較多嘅銀兩。但我覺得值得嘅。