2011-08-28
今日去La Parole食生日飯,極之不滿,以後唔會再去。我哋總共18位,其中5位生日,大約1個月前訂位。安排訂位那位哥哥仔話會email menu俾我哋,收到後打去詢問menu內容,點知佢話menu唔啱,問個menu喺唔喺佢哋嘅,大佬呀,email address冇得呃呱,最後咪又係要認send錯,話再send過,點知兩曰後都冇影,再打去追,個哥哥仔好似如夢初醒,跟住就話email唔得住,fax得唔得?唔知點解可以fax就唔可以email!最後咪又係email咗嚟!另外又同我哋講你哋咁多人會唔會考慮包半場,話大約$8xxx,我話考慮吓。兩曰後打番去confirm,嗰哥哥仔又係玩失憶,跟住總話要$13xxx,好明顯價錢隨口噏!好,到幾日前confirm食乜,minimum charge每人要$380 (3道菜),因為有兩位8歲以下小朋友,所以問係唔係average每人$380就得,結果當然唔得,都算,咁問有冇意粉menu,又話冇,咁咪話佢知想食乜嘢材料嘅意粉囉,咁冇彈性嘅餐廳都幾難搵!不過仲未完!我哋有7位食牛扒,哥哥仔話有side dish:risotto, salad, 同另一樣嘢
今日去La Parole食生日飯,極之不滿,以後唔會再去。
我哋有7位食牛扒,哥哥仔話有side dish:risotto, salad, 同另一樣嘢(忘記了),咁我咪話要check吓呢7位要乜再覆佢,點知佢話expect呢7位食同一樣嘢,咁我哋梗係嘈佢啦,最後咪又俾我哋選唔同嘢,點解一開始要俾啲咁嘅選擇客人!
哈!今日去到仲攪笑,我哋嗰7位食牛扒嘅朋友同侍應講生熟要求,佢哋居然話呢7位要朋友要選擇同一個生熟度,唔可以分別選擇!我都未聽過有咁嘅餐廳!
由於已經預先選好食物,所以將名字同座位寫咗俾佢哋上菜用,點知上菜時梗係有錯喇,本來我哋都冇乜所謂,我哋只係話俾佢地知邊位錯咗啲乜,唔係投訴,點知佢哋仲話係我哋坐亂咗,唔係佢哋錯,咁我哋問佢邊位坐亂咗又答唔出!我哋跟住真係火都嚟埋去投訴,跟住咪又嚟say sorry,不過有鬼用咩!
嗰5位生日朋友嘅甜品應該有happy birthday to xxx嘅朱古力字,不過又miss咗一位,但係我哋都麻木哂!
從來人數多可以有優惠,未聽過人數多要犧牲選擇!
食物方面,頭盤同主菜都不過不失,冇乜特別,份量偏少。唯獨牛扒唔夠冧;甜品方面,水準參差,同是朱古力梳乎里加心太軟加芒果mousse,有幾份幾好,有幾份就係朱古力蛋糕加冇流心嘅心太軟加芒果mousse!梳乎里完全唔鬆軟,心太軟overcooked!
估唔到我係第一個喊嘅食評!