2023-12-22
呢間位於觀塘東廣場嘅拉麵店算性價比高,裝修行舊日本風格,好似返咗鄉下咁,有feel同朋友兩個人食,叫咗蝦濃湯叉墝拉麵(另加糖心蛋)湯底真係好濃郁好出色,勁有蝦味。拉麵可以揀硬定軟,我就揀咗軟,但其實都好有咬口,唔會太腍。叉燒唔算厚,但我本人比較鍾意食啲薄薄地又燒得好香嘅叉燒,而呢到嘅叉燒數過都有3-4塊,抵食糖心蛋唔錯,入面係橙色嘅流心蛋漿。第二碗係黑蒜油豚骨湯叉燒拉麵(另外加配明太子同糖心蛋)睇相就知幾重料,黑蒜油落得好足鍾意食黑蒜油拉麵嘅絕對唔會失望。呢碗除咗糖心蛋仲另外加配咗明太子,好少拉麵店可以揀加配明太子,食落味道又幾新鮮 加$22仲可以配小食同飲品,唔驚食唔飽。炸過嘅章魚燒比普通章魚燒更加外脆內軟,入邊章魚都大大粒,雖然得兩粒,但係算大粒。炸雞軟骨外脆內嫩,同沙律醬最match,份量都好足飲品揀咗罐裝波子汽水,第一次見呢種罐裝,都一樣咁好飲。另外揀玄米茶配黑蒜油拉麵可以消滯。
加$22仲可以配小食同飲品,唔驚食唔飽。
炸雞軟骨外脆內嫩,同沙律醬最match,份量都好足