2022-02-13 105 views
同2位朋友一起去大坑走一走~ 喜歡這個地區濃厚的懷舊氣息~ 走著走著看到有中式小菜店珍姐廚房,我們點了家鄉釀豆腐,涼瓜牛肉飯,豉汁蒸雞翼飯,炸雲吞和手撕雞飯還有蒜香炒豆苗~ 家鄉釀豆腐,豆腐好香滑,個汁好好味,魚肉都好香口,送飯一流!涼瓜牛肉飯好有鑊氣,涼瓜唔會好苦~亦都唔會煮到好淋,保留口感,牛肉都好新鮮香口,鑊氣夠真係好好味!誠意推介!手撕雞飯~ 雞同飯係分開上,個雞上既時候仲係熱辣辣,好好味😋少少辣真係非常之滋味!我地叫左蒜香炒豆苗同飯一齊食~ 豆苗真係超大碟,好夠菜食,炒得香口健康又抵食!見到蒸飯有幾款忍唔住叫左我最中意既雞翼飯,豉汁蒸雞翼飯真係經典咁好味!飯經過蒸肉入晒d味落飯到,加少少豉油一齊食真係飯香口,肉嫩滑!小食我哋叫咗炸雲吞,雲吞炸得非常香口,不能不讚既係皮炸得好薄好脆!好香脆口感一流!小店由珍姐一人主理~ 上菜速度也非常快,這間小店食品完全沒有味精,食完唔會口渴!
同2位朋友一起去大坑走一走~ 喜歡這個地區濃厚的懷舊氣息~

小店由珍姐一人主理~
上菜速度也非常快,這間小店食品完全沒有味精,食完唔會口渴!