2024-10-20 521 views
冇揀錯 打邊爐首選 前幾日朋友生日 去咗一間係尖沙咀嘅手工火鍋店 佢除咗有火鍋 仲有刺身 串燒 可以滿足不同人嘅需要👍 環境好靚 高檔裝修🥰 ✨火焰沙白蟹鍋348好有儀式感 沙白蟹鍋上枱後 職員係我哋面前幫我哋炒,差唔多就加洒 再點火 再炒多幾下就加湯落去 滾一陣就可以食蟹加飲湯啦 沙白及蟹都好肥美 蟹好多膏添 湯底都超甜😋 ✨美國安格斯牛肉$268分量都好多 雪花均勻 好鮮甜 好高質 鍾意食牛嘅唔好錯過😋 ✨花雕醉雞件(半隻)$138雞件好新鮮 好似新鮮雞 鮮嫩彈牙 好食🥰 ✨自家製黑松露蟹肉餃$68黑松露味道香濃 係推介的餃子🥟 ✨雜菜拼盤$88✨豆腐$38每種菜都好新鮮 娃娃菜塑咗啲湯嘅味 特別鮮甜 豆腐非常滑溜😋 ✨稻庭烏冬$48咁靚嘅湯底 一定要食烏冬 先至完美😍 ✨燒雞軟骨$48✨燒粟米$28我鍾意食燒粟米同雞軟骨 水準都好高👍 ✨酸梅湯$68自家製酸梅湯都好正 可以下火 唔會太甜 啱晒我😉 整體嚟講 地點方便 食材高質 有服務 係打邊爐嘅好地方😎😎 🎈云手工火鍋店 (尖沙咀)尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓

冇揀錯 打邊爐首選

我鍾意食燒粟米同雞軟骨 水準都好高👍

✨酸梅湯$68
自家製酸梅湯都好正 可以下火 唔會太甜 啱晒我😉

整體嚟講 地點方便 食材高質 有服務 係打邊爐嘅好地方😎😎

🎈云手工火鍋店 (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓
  • 火焰沙白蟹鍋
  • 自家製黑松露蟹肉餃
  • 美國安格斯牛肉(中)