2009-05-19 85 views
朋友suggest 去菲律賓會bbq, 聽到個名叫咩咩會, 以為ok 啦, 點知未去已經有人同我講話o個度好差, 所以最後都冇抱任何心態去, 諗住都係bbq 食o下o野..一行十幾個人去,有o的朋友會遲到, 但係佢一開爐就計時間, 所以最後都等o左一陣先開爐, 除o左人頭費$138 之外, 仲要加開爐費$28一個, 不過我o地有十幾個人, 所以開o左2個爐都係一個人加多幾蚊, 咁都算啦不過佢呢o的所謂既任食根本連20種食物都唔知有冇, 超少款囉, 正常o個o的雞翼, 牛排, 豬排都有既雞中翼o的味ok , 其他都係好似是旦整o的味上去就算..雞全翼同豬排係無色無味, 好似冇調過味咁最難食係o的腸, 外面好脆, 點知 inside 就好爛, o的朋友話好似雪o左好耐咁囉玉米同mushroom 就冇加任何調味, 不過呢 2 樣都出奇地好食, 玉米好甜, 幾好味成晚最特別就可以話係佢個蒜蓉包, 因為呢個好少會o係出面o的任食bbq 見到, 而且都有幾多牛油, 所以燒o左出o黎都幾好食..但係o的食物俾人拎晒佢o地就唔會再加,所以o的遲o黎既人根本o黎到既時候食物都已經冇咩choiceo的飲品

雞中翼o的味ok , 其他都係好似是旦整o的味上去就算..
雞全翼同豬排係無色無味, 好似冇調過味咁

o的飲品都係任飲, 個 feel 好似好抵咁, 不過其實佢o的罐裝飲品都係大陸o黎既, 另外都有支裝既coke 同cream soda, 所以飲支裝抵o的, 不過個量唔多,俾人拎晒佢都冇再加..仲有啤酒都係任飲, 我本人冇飲, 不過o的朋友話o的啤酒根本冇味..

其實個地方幾方便既, o係市區就可以bbq, 不過因為bbq 都係晚上, 佢又好似唔係好夠燈咁,有o的暗, o的食物好易燒燶,不過環境都算ok, bbq 場旁邊有個大草地..

到最後就係講呢度既服務,基本上可以話係冇服務, 除o左同你開爐同收錢之外, 根本係冇人理你, 仲要有個好似睇場既阿叔(專係做book 位, 收錢o個o的工作) 以為自己講o野講得好好,係人都聽得出佢o係度串緊人啦..

講真,埋單一個人都要成$150, 佢既好處就係只有方便, 但係咁既quality, 我寧願去遠o的去西貢好過啦!! 所以呢度應該都唔會再有下次o架喇!!
2009-05-17
$150 (Dinner)