2024-12-07 69 views
食物還好。但Reception 職員非常不禮貌,朋友預先訂咗位(07/12,14:00,3 位),本人13:58去到reception counter 準備攞位,向職員查詢(年輕女子、個子細少、短橙金色頭髮) 。佢望我一眼、卻完全沒有回應繼續使用keyboard。完全零招呼,非常奇怪。我再次召喚佢,佢就表現不耐煩、面露不悅、態度輕蔑回答。而且對於本人嘅提問,只報以單字回覆。令人費解。入座後,本人觀察得到,該職員對於其他食客亦是呼呼喝喝、面帶不屑、欠缺應有耐性。估計佢情緒狀態不穩定。此情況令我充滿疑惑,經理為何會安排一個情緒不穩定的職員去負責處理reception counter 、一個需要頻密地與客人交流的位置呢? 我當然明白Terrace in seaside 並非fine dining 餐廳,但作為一間有規模嘅外國品牌餐廳、人均消費至少數百港元,卻提供如此水平的服務,令人非常失望。 我期望遇到有基本禮貌嘅職員,或者如斯要求係「西客」嘅表現。

我期望遇到有基本禮貌嘅職員,或者如斯要求係「西客」嘅表現。
2024-12-07
$200 (Tea)
  • 至臻蜂巢無花果窩夫