2022-05-11 114 views
大喜屋唔係第一次幫襯, 之前試過去沙田嗰間, 環境氣氛食物質素都十分滿意, 今日路經觀塘, 加上閉關閉得太耐就嚟食餐勁!炸物- 喺出面大堂拎咗啲炸餃子、炸雞塊、同埋章魚燒做前菜。 三樣食物都十分出色, 唔會過分油膩。而章魚燒又喺日本食嘅質素同埋風味。 而天婦羅我同朋友點左炸蝦、南瓜片、紫薯。未到OK,炸粉唔會過厚。刺身 - 點左三文魚、北寄貝、甜蝦、螺片、鮑魚片、八爪魚同埋海蜇。刺身十分之新鮮,唔會因為係放題嘅關係而質素有任何改變。上枱嘅份量亦都係根據我哋落單嘅份量,唔會有其他放題漏單嘅情況。壽司 - 三文魚卷、 炸蝦卷和三文魚子手卷。壽司嘅份量細細件,唔會食得太多二打爆咗個胃。 除咗以上嘅食物之外,仲有點左炸榴槤、各類燒物, 等等。 食物種類多如繁星, 而大堂出面有各式各樣嘅飲品甜品,清酒、雪糕、雪條、沙律、湯、咖啡等等。。。呢間放題比起其他嘅餐廳唔會有劉丹嘅情況,質素十分之高,而餐廳亦十分乾淨。價錢10分合理,絕對會再幫襯!