冇辦法, 當日落大雨, 費事周圍搵, 求其上到熟食市場, 隨便搵一間, 食一餐, 結果... 唔係好掂。叫咗個「當日快餐」<乾炒豬扒牛肉河> (走牛肉), 加熱奶茶。 我估我「走牛肉」呢個講法太過唔正常, 佢哋接受唔到, 結果嗰碟嘢嚟到, 肉嘅份量非常少, 而且係一啲碎濕濕嘅豬扒「粒」, 咁樣係冇辦法滿足到我食得飽嘅。 個河粉其實味道ok嘅。但好多一粒粒黑色嘅鑊燶, 應該係個鑊洗得唔乾淨。送嘅例湯, 飲咗兩啖, 冇飲喇, 唔識形容。熱奶茶, 尚算可以。(冷/熱飲都需要加$3。 自己冇睇清楚, 失策, 早知飲凍嘅。)餐具污糟; 侍應邊食煙邊工作。我唔會再嚟呢度喇。

乾炒豬扒牛肉河(走牛肉)

送嘅例湯, 飲咗兩啖, 冇飲喇, 唔識形容。
例湯

熱奶茶

餐具污糟; 侍應邊食煙邊工作。我唔會再嚟呢度喇。

2018-10-16
$35 (Lunch)