2016-01-21
今日約左阿哥去旺角買野,行到差唔多8點,開始有D肚餓,於是就係附近搵食~行行下就入左呢間餐廳,雖然係食晚飯時間,但都唔太多人,等左一陣就有位,入到去被安排左坐獨立卡位 唔會好逼之餘,亦唔會像一般的韓燒餐廳嘈到計都傾唔到,仲有電視睇添 燒烤選擇種類甚多,五花腩、牛肉、羊肉、雞扒、火腎、串燒、魷魚仔、甜粟米、刺身同炸物,基本想食的都有齊。飲品任飲,種類甚多,除了基本汽水、橙汁、烏龍茶、啤酒外,也有蕃石榴汁、冬瓜茶、CC蘋果和提子汁,正!當中五花腩就好食,稔得來有咬感,仲有好鮮肉香味,我同阿哥都覺得幾好食,最後都encore左幾次 席間仲有扇貝同蝦送,兩者都好新鮮,口感爽甜又彈牙,而且亦唔會好細隻,真心surprise 而餐枱上係冇抽煙煙通,開頭擔心會唔會燒到又煙又熱,但餐廳通風良好,唔焗又唔會食到周身油煙味。最後要讚嘅係任食冇限時,冇人趕之餘,唔會食得有壓力!以任食黎講,都真係唔錯,加上位置都算就腳,我俾佢80分!
今日約左阿哥去旺角買野,行到差唔多8點,開始有D肚餓,於是就係附近搵食~ 行行下就入左呢間餐廳,雖然係食晚飯時間,但都唔太多人,等左一陣就有位,入到去被安排左坐獨立卡位 唔會好逼之餘,亦唔會像一般的韓燒餐廳嘈到計都傾唔到,仲有電視睇添 燒烤選擇種類甚多,五花腩、牛肉、羊肉、雞扒、火腎、串燒、魷魚仔、甜粟米、 刺身同炸物,基本想食的都有齊。飲品任飲,種類甚多,除了基本汽水、橙汁、烏龍茶、啤酒外,也有蕃石榴汁、冬瓜茶、CC蘋果和提子汁,正! 當中五花腩就好食,稔得來有咬感,仲有好鮮肉香味,我同阿哥都覺得幾好食,最後都encore左幾次 席間仲有扇貝同蝦送,兩者都好新鮮,口感爽甜又彈牙,而且亦唔會好細隻,真心surprise