2016-07-09 7079 views
今晚我們去咗旺角登打士廣場嘅「韓城韓日燒烤料理」食韓國燒烤放題!他們嘅款式種類都幾多!牛仔骨醃得好入味,肉質好軟滑多汁,味道好香甜!豬扒嘅肉質就比較「嚡」!鷄扒嘅肉質相當嫩滑!三文魚刺身好新鮮,肉質好肥美嫩滑!人參煲鷄湯煲得都幾甘香濃郁!另外!每位人客都會奉送蝦、扇貝同蜆!蝦嘅肉質好爽甜彈牙!扇貝嘅肉質好鮮甜嫩滑!蜆嘅肉質好清甜肥美!
他們嘅款式種類都幾多!牛仔骨醃得好入味,肉質好軟滑多汁,
味道好香甜!豬扒嘅肉質就比較「嚡」!
鷄扒嘅肉質相當嫩滑!
三文魚刺身好新鮮,肉質好肥美嫩滑!
蝦嘅肉質好爽甜彈牙!
扇貝嘅肉質好鮮甜嫩滑!
蜆嘅肉質好清甜肥美!
2016-07-08
2016-06-15 5206 views
自從上次在登打士廣場試過呢間“韓城”燒烤放题後,就一直都念念不忘,上星期我又同左D好友再去品嚐過。款式多樣化之餘,豬牛羊雞,一應俱全。我覺得最正就係D海鮮,中蝦非常新鮮,蝦肉彈牙爽口;鱿魚燒起黎香氣撲鼻,好有嚼勁!餐廳整體菜式多,味道好,價錢平,確實相當超值!每人送一隻扇貝和兩隻蝦生熟食款式多蘿蘿豬腳薑夠入味
餐廳整體菜式多,味道好,價錢平,確實相當超值!
每人送一隻扇貝和兩隻蝦
生熟食款式多蘿蘿
豬腳薑夠入味
韓燒放題一直都係與好友聚餐的最佳選擇之一,是日就隨友人來到旺角登打士廣場的韓城~兼具韓式燒烤和中、日料理!呢度的食物種類十分豐富,先睇下燒烤類方面,有好多選擇,牛、豬、雞、羊、蔬菜等等,食物質數也不錯,覺得牛仔骨好滿意, 烤熟後的牛仔骨,鮮香入味,肉質軟腍, 其他肉類也十分美味。魷魚鬚也值得推介, 香口彈牙,非常惹味。 三文魚新鮮且供應充足。按人頭奉送的蝦及扇貝,相當新鮮,蝦鮮甜爽脆,扇貝清潔的相當乾淨,花早脹卜卜熟食方面亦有好多選擇,味道亦有水準。 雞翼很嫩滑,炒粉也很不錯。仲有壽司、甜品、糖水、和生果,啤酒汽水等任飲任食,食物之豐富,真係抵食的一餐
仲有壽司甜品糖水、和生果,啤酒汽水等任飲任食,食物之豐富,真係抵食的一餐
2016-06-10
  • 熟食
2016-06-08 1527 views
上星期同媽咪去慶祝生日,我同媽咪都好鍾意食野,見到登打士街到有韓國自助燒烤放題,有得任食,啱晒 我地間鋪係登打士廣場,好近油麻地,方便我地食完返屋企。 坐左一陣,服務員就奉送左一人一個大扇貝,扇貝好新鮮同大隻!呢度D坐位寬敞舒適,食物種類無論燒肉、熟食也是有非常多的選擇!頭盤黎D沙律、熟食先,沙律的雜果食得出係新鮮生果烤物種類繁多,豬牛羊雞相當齊全熟食亦不少,味道還很可口!肉類非常新鮮帶子都幾大隻,面上有蒜蓉調味,燒完確係鲜甜惹味!兩隻大蝦,肉質鮮甜彈牙。最後食埋甜品,就非常滿足啦整體滿意,確實相當抵食,值得推介俾大家!
間鋪係登打士廣場,好近油麻地,方便我地食完返屋企。
坐左一陣,服務員就奉送左一人一個大扇貝,扇貝好新鮮同大隻!
頭盤黎D沙律、熟食先,沙律的雜果食得出係新鮮生果
烤物種類繁多,豬牛羊雞相當齊全
熟食亦不少,味道還很可口!
肉類非常新鮮
帶子都幾大隻,面上有蒜蓉調味,燒完確係鲜甜惹味!
兩隻大蝦,肉質鮮甜彈牙。
最後食埋甜品,就非常滿足啦
整體滿意,確實相當抵食,值得推介俾大家!
2016-06-05
2016-05-30 1106 views
同朋友行完旺角,見呢間韓燒放題幾抵食,於是就一齊上去試下!估唔到燒烤品種都幾多,肉類睇起黎又好新鮮 !有五花肉、肥牛、牛舌、仲有各種各樣醃制肉, 燒起上黎香氣撲鼻,真係好正;蝦和扇貝都好新鮮大隻金菇肥牛卷人係我最愛,薄薄的肥牛卷著金菇,烤完肉汁保留、金菇脆嫩另外,仲有好多熟食,例如有炒飯,粒柆飯香;清炒油菜,鮮嫩趣綠;仲有各式各樣壽司、刺身、甜品、水果、湯類飲品等,刺身新鮮,壽司的飯亦唔會大舊,湯類味道亦唔錯,確實係豐盛的一餐😀
同朋友行完旺角,見呢間韓燒放題幾抵食,於是就一齊上去試下!
估唔到燒烤品種都幾多,肉類睇起黎又好新鮮 !
有五花肉、肥牛、牛舌、仲有各種各樣醃制肉,
燒起上黎香氣撲鼻,真係好正;
蝦和扇貝都好新鮮大隻
另外,仲有好多熟食,例如有炒飯,粒柆飯香;清炒油菜,鮮嫩趣
綠;
仲有各式各樣壽司刺身甜品、水果、湯類飲品等,刺身新鮮,壽司的飯亦唔會大舊,湯類味道亦唔錯,確實係豐盛的一餐😀

2016-05-26
2016-03-21 1305 views
Book了平日星期二八點,人不算多,毋須等位便能入座 我地坐獨立卡位,唔會好逼之餘,亦唔會像一般的韓燒餐廳嘈到計都傾唔到,播著Kpop music,同有電視睇 燒烤選擇種類甚多,五花腩、牛肉、羊肉、雞扒、火腎、串燒、魷魚仔、甜粟米、刺身同炸物,基本想食的都有齊。飲品任飲,種類甚多,除了基本汽水、橙汁、烏龍茶、啤酒外,也有蕃石榴汁、冬瓜茶、CC蘋果和提子汁,正 五花腩稔得來有咬感,encore了數次 仲有扇貝同蝦送,兩者都好夠鮮味,真心surprise 餐枱上冇抽煙煙通,開頭擔心會唔會燒到又煙又熱,但餐廳通風良好,唔焗又唔會食到周身油煙味 加上係任食冇限時,冇人趕之餘,唔會食得有壓力!以任食黎講,抵食
Book了平日星期二八點,人不算多,毋須等位便能入座
五花腩稔得來有咬感,encore了數次
仲有扇貝同蝦送,兩者都好夠鮮味,真心surprise

2016-01-12
2016-03-08 1451 views
今晚約左小學死黨係旺角聚吓吹吹水,一行數人行左一陣後,就入左呢間餐廳開飯呢度都有齊基本食材選擇,都算唔錯!熟食種類都幾多,仲有中西式湯同雪糕等等,未燒之前就試左d炸物,當中炸饅頭都幾香口,我食完又食都覺得係好味!肉類方面我地就揀左牛肉粒、牛仔骨同豬扒,就算教左細火鐵板個火力都幾猛,所以都好快燒熟晒,牛肉粒肉質鬆軟又入味,而且仲有濃郁牛肉香,一口一啖很是滋味,而牛仔骨亦切得厚薄適中,並且肉質都很是有嚼感,夠味之餘亦係我既最愛之一,另豬扒的調味醬汁也是十分不足,不會太咸,同時還帶有少少甜香,確實都算做得唔錯,讚當晚鋪頭仲送左幾隻大蝦,燒起熱辣辣配埋燒汁唔錯,質感彈牙又爽口甜品同湯一樣分左中西式,我就揀左雪糕試齊晒d味,有紅豆、椰子同埋曲奇味,食晒三隻味岩岩好消下熱氣。去果晚幾full, 但都坐得幾舒服又有電視睇,同死黨傾下食下唔覺意就一晚嚕
呢度都有齊基本食材選擇,都算唔錯!

2016-01-07
2016-03-07 2213 views
辛苦左一星期,終於可以休息下啦!今晚約左D中學同學出黎慶祝HOLLY既生日大家話想食韓燒,就約左一齊去旺角食韓燒啦~旺角好,就晒咁多個~入到去覺得都幾細,應該得10張枱左右,好彩有BOOK位,唔係既話WALK IN都應該無位=.= 我地一行6人一齊人就衝出去拎野食啦~食物款式都算多,有生野﹑熟野﹑甜品﹑壽司﹑糖水﹑湯﹑冷盤等等。因為我好肚餓,所以我一開始就攻左D熟野先,唔使燒有得食拎左豬頸肉同炸饅頭,炸饅頭幾好味,算油,但係呢個食物絕對係零失手,最好既地方係煉奶任落,煉奶同饅頭簡直就係PERFECT MATCH!!!! 豬頸肉拎返黎既時候已經係凍晒,凍到直頭有D硬,咬唔開,HOLLY話不如放係爐面燒返熱啦!點知燒熱左真係好食好多,切得厚薄適中,味道亦唔錯。但始終因為再燒過,D油必晒出黎,油膩左少少。之後我地一行三人針左杯豆漿飲,嘩…我從來無飲過咁難飲既豆漿..完全無味,唔甜唔咸,我地3個覺得水都好飲過佢..真係超級差!!!好彩只係針左半杯…試下D燒野先~呢度D肉好得意,一係原味一係辣味,因為我地都唔食辣,所以我地試左原味,D肉都醃得好入味,牛肉同羊肉都好林,一D都唔酥,雞翼就都好大隻,

入到去覺得都幾細,應該得10張枱左右,好彩有BOOK位,唔係既話WALK IN都應該無位=.= 我地一行6人一齊人就衝出去拎野食啦~食物款式都算多,有生野﹑熟野﹑甜品壽司糖水﹑湯﹑冷盤等等。因為我好肚餓,所以我一開始就攻左D熟野先,唔使燒有得食

試下D燒野先~呢度D肉好得意,一係原味一係辣味,因為我地都唔食辣,所以我地試左原味,D肉都醃得好入味,牛肉同羊肉都好林,一D都唔酥,雞翼就都好大隻,食落仲有少少黑椒味TIM!店員都幾好,一叫就換爐,始終都係韓燒,所以D野食都係比較油膩一點,不過味道都幾好~
食飽飽仲有甜品,西瓜同橙! 西瓜唔係好甜,橙就反面幾好,皮薄香橙味又甜!
2016-02-21
$180 (Dinner)
Celebration
Birthday
2016-02-11 1735 views
今日初三赤口,例必一班朋友外出食晏就拜年。今年就簡咗旺角"韓城",貪佢係旺角都方便大家嘛!一行14人,其實之前都訂咗枱,但嚟咗職員應該唔記得留位比我們,搞到要L字咁坐,傾計傾得唔夠盡興!我們嚟到韓燒放題,自助取生料及熟食,種類都算多,有雞、牛、豬、羊、腸仔、丸、菜羊(我覺得夠"SO"好好味)、雞翼(好肥味,燒完之後啖啖肉,比起雞串還好味)、牛舌(好爽口)熟食有壽司、飯、薯餅、菜、粉絲、豬頸肉、秋刀魚等。反而將熟食的豬頸肉再放入鐡板燒返熱嚟食,仲好味D,因為好多熟食都凍晒!見住佢出的粉絲,熱辣辣係好味!除咗生料及熟食外,佢仲有甜品、糖水、生果、雪糕的!

生肉
生肉
熟食有壽司、飯、薯餅、菜、粉絲、豬頸肉、秋刀魚等。

熟食
見住佢出的粉絲,熱辣辣係好味!
炒粉絲
除咗生料及熟食外,佢仲有甜品糖水、生果、雪糕的!
Other Info. : 晏就可以由11點坐到4點鐘,成班朋友吹水聚會都好足夠了!
2016-02-10
$140 (Lunch)
2016-02-04 1666 views
朋友話要食自己燒既BBQ,但我又想食下刺身,於是我地就search下旺角有咩韓日料理而我地又未試過,結果就搵到呢間舖頭la~~可能未到晚飯時間,人暫時唔太多,等左一陣就安排左位俾我地,仲有得睇電視tim~~~韓城既放題同酒店自助餐形式一樣,係自行出去揀食物烤食物款式繁多,五花腩、牛肉、豬扒、雞扒、火腎、墨魚仔、紅腸、冬菇…..當然包括特別推介既金菇肥牛,薄切既肥牛唔太肥,咬落去金菇既味道及本身的汁,令到整體味道大增。熟食都有成二十幾款,大多都以炸物薯條、薯角、炸雲吞為主,還有韓式店常見的大豆芽、泡菜、青瓜及鳳爪。仲有刺身,壽司,冷盤同甜品呢~~~可以話基本想食的都有齊。飲品方面,基本汽水、啤酒外,仲有豆漿、菊花茶、烏龍茶、冬瓜茶、蕃石榴汁、CC蘋果和提子汁,全部都係任飲ga~~~仲有湯飲tim~~此店一入場會贈送每人一個海鮮拼盤(元貝和鮮蝦),大大隻元貝加上蒜蓉,蝦既新鮮,肉質又夠結實爽口,認真抵食!!
韓城既放題同酒店自助餐形式一樣,係自行出去揀食物
仲有刺身壽司,冷盤同甜品呢~~~可以話基本想食的都有齊。
$170 (Dinner)
2016-01-30 1383 views
韓城一間位於旺角樓上放題任飲任食韓燒店,店內裝修新,感覺舒服。 燒烤食材種類多,先講熟食,有熱辣辣炸薯條,饅頭,春卷,腸仔,炒麵等等,仲有幾款菜。湯類亦多,有冬陰公,羅宋湯,中湯。唔係講笑,熟食有任食大大件三文魚頭,魚腩,幾款小炒。未開始燒,老闆仲送上新鮮大蝦同扇貝,好野味。 肉類就多啦,各款部位牛豬羊,不同醃法都有,包羅萬有。 新鮮牛舌,肥牛,牛仔骨,一口牛肉粒,各款脂肪比例都有。豬肉有醃同不醃,亦有五花腩。串燒雞肉仲好惹味好正。冷櫃都好吸引,有任食三文魚刺身,各款壽司,仲有啫喱甜品,新鮮水果。總括而言,係一間性價比高的放題餐廳。
韓城

一間位於旺角樓上放題任飲任食韓燒店,店內裝修新,感覺舒服。

未開始燒,老闆仲送上新鮮大蝦同扇貝,好野味。
肉類就多啦,各款部位牛豬羊,不同醃法都有,包羅萬有。

2016-01-21 1574 views
今日約左阿哥去旺角買野,行到差唔多8點,開始有D肚餓,於是就係附近搵食~行行下就入左呢間餐廳,雖然係食晚飯時間,但都唔太多人,等左一陣就有位,入到去被安排左坐獨立卡位 唔會好逼之餘,亦唔會像一般的韓燒餐廳嘈到計都傾唔到,仲有電視睇添 燒烤選擇種類甚多,五花腩、牛肉、羊肉、雞扒、火腎、串燒、魷魚仔、甜粟米、刺身同炸物,基本想食的都有齊。飲品任飲,種類甚多,除了基本汽水、橙汁、烏龍茶、啤酒外,也有蕃石榴汁、冬瓜茶、CC蘋果和提子汁,正!當中五花腩就好食,稔得來有咬感,仲有好鮮肉香味,我同阿哥都覺得幾好食,最後都encore左幾次 席間仲有扇貝同蝦送,兩者都好新鮮,口感爽甜又彈牙,而且亦唔會好細隻,真心surprise 而餐枱上係冇抽煙煙通,開頭擔心會唔會燒到又煙又熱,但餐廳通風良好,唔焗又唔會食到周身油煙味。最後要讚嘅係任食冇限時,冇人趕之餘,唔會食得有壓力!以任食黎講,都真係唔錯,加上位置都算就腳,我俾佢80分!

2016-01-12
2016-01-04 1576 views
後補食評。第三次食韓城,和我的友人。食過禁多間,都係呢更好,又唔貴。最好就係唔洗同人搶三文魚。去過多間都是這間好,兩個人三百多落樓。總好過梨和園等。都唔知食乜落肚。除可以發揮我煮野食既天份,重點完事後不太油煙味。大家可以試試,飲品還有東瓜茶。清一清熱氣。good.
後補食評。

去過多間都是這間好,兩個人三百多落樓。
總好過梨和園等。都唔知食乜落肚。

除可以發揮我煮野食既天份,重點完事後不太油煙味。

大家可以試試,飲品還有東瓜茶。清一清熱氣。good.
送的蝦鮮甜
貝貝都是送的
只加鹽的就可以
2015-12-19
$160 (Dinner)
送的蝦鮮甜
貝貝都是送的
只加鹽的就可以
  • 雪糕
2015-12-26 1691 views
在社會打滾越久,舊同事自然越來越多,見的機會卻越來越小。難得昔日同事相約一聚,自得找一處能坐耐一點、互相呻多兩句的地方,最後則選了韓燒。七點半來到韓城,大概是星期一的關係,客人不算很多,無須等位便能入座。供燒烤的食材大約有三十多款,都是常見的豬、牛、雞,及一些蔬菜類的選擇。吃韓燒,熟食也是舉足輕重的一環,大都以油炸物為主,還有韓式店常見的大豆芽、泡菜、炒粉絲及味付魚乾。另外還有些燒物、煮蜆等香味小吃。食物桌同時放有各種調味醬料,但基本都是辣味為主,不嗜辣的朋友只能蘸點每位只有一碟的燒肉醬油。坐下不久,店員便奉上一碟大蝦及扇貝,看見店員也在其他桌上放下這碟僅有的海鮮,大概是贈送品吧。扇貝鮮味不錯,質感爽彈,比欠缺口感的大蝦好多了。先來一碟牛肉,牛仔骨及肥牛肉味挺豐,前者滿滿嚼勁,後者則口感軟腍。烤兩烤便吃得的薄砌牛舌也夠爽口,追吃度高。這裡的數款豬肉均醃製過,烤熟後香味撲鼻,肉味不比牛肉遜色,肉質倒更是軟腍。至於魷魚則是爽彈,鮮味還算不俗。還以為是雞肉串的串燒,入口卻吃出軟骨嚼勁,味道不錯。甘菇牛肉卷惹味之餘,烤冬菇也滿是菇香。向來嗜油炸東西的我,自是沒錯過這裡的炸東炸西吧。餃子餡料充足
另外還有些燒物、煮蜆等香味小吃。
扇貝
扇貝鮮味不錯,質感爽彈,比欠缺口感的大蝦好多了。
至於魷魚則是爽彈,鮮味還算不俗。
向來嗜油炸東西的我,自是沒錯過這裡的炸東炸西吧。餃子餡料充足,多春魚的魚春也夠飽滿,炒蜆的惹味也有驚喜。
最欣賞是這裡的炒粉絲,爽口之餘也夠乾身,沒有油漉漉的感覺,不錯。
炸雞鎚雖然看似過乾,吃起來卻是肉質嫩滑。炸饅頭則口感偏硬。
三文魚刺身
三文魚刺身壽司似乎已是韓燒不能分割的部份,惟表現中規中矩。
除了豆漿及西瓜汁(?),設於入口旁的飲品櫃還擺放多款罐裝茶、汽水及啤酒,為了清清熱氣,只喝了冬瓜茶及烏龍茶。
(不過卻喝得成肚水了)
豆腐花
本來還是想吃杯雪糕,可惜肚子只夠位擺放一碗豆腐花罷了。豆腐花口感還算滑,淡淡的薑味糖水夠晒暖胃。
這夜的食物選擇也算足夠,味道也算不錯吃。不過我倆的話題卻來得更多,提起大家的酸辛更加百般滋味。
2015-12-14
$173.8 (Dinner)
2015-12-18 1242 views
突然好想去食韓燒,行過就見到有一間韓城,未食過就上去試下。一上到去地方好企理,乾淨。唔知今日做緊推廣定咩,有個海鮮拼盤送,好新鮮。野食黎講有分熟食同韓燒既肉,仲有刺身同埋生果個D。不過飲品就無乜野揀。不過可以問姐姐拎珍珠奶茶,唔洗錢,加分。
突然好想去食韓燒,行過就見到有一間韓城,未食過就上去試下。
野食黎講有分熟食同韓燒既肉,仲有刺身同埋生果個D。
不過飲品就無乜野揀。
不過可以問姐姐拎珍珠奶茶,唔洗錢,加分。

$200 (Dinner)