2022-05-24
蘇媽蘇媽,我同爸爸都好鍾意黎呢間食肆,因為呢度既肉骨肉又正宗又好飲,而且仲要係任飲。今晚六點半到來,餐廳內已坐了好多人,好彩仲未要等位,再晏點應該就要等位了。坐低後,店員隨即為我們捧上肉骨茶。嘩,好香濃呀,即刻飲返一碗先,太濃郁太滋味。呢度係馬來西亞口味,所以肉骨茶係偏重藥材味的,好味好正架。之後點餐,野食都好快送上。先講一講呢份椰香咖央多士,真係超超超好味,多士又香又脆,中間仲要勁多餡呀,超香既咖央呀,仲要個量係超多,好好味呀,爆餡咁,多士又熱又脆,咖央又甜,椰奶又香,完全係超好味,呢個真係必點。另外點了一份煎脆雞翼,灑上了少少辣粉,仲有個辣醬,好惹味既口味,帶點點微辣更為惹味刺激。雞翼又脆又滋味,啖啖肉又辣辣地,正正。另外點了一份豬腳彎,豬肉都分左好多唔同部份架,又有一字骨、豬手、豬腳、三層肉、棒棒骨。有好多款唔同部位。正。呢次食既豬腳彎都唔錯,肉質啖啖肉又正,仲有少少質膠好彈牙好膠質,唔錯唔錯。仲點了一份主食,古早豬腸粉。好多豬肉碎,有少少似食緊滷肉飯既肉燥咁,好好味呀,仲有個汁都好正,用黎撈腸粉一流一流,腸粉又綿又滑,加埋濃濃既汁醬好惹味,仲有好多肉碎,正。不停食又不停添飲肉骨
坐低後,店員隨即為我們捧上肉骨茶。
之後點餐,野食都好快送上。
不停食又不停添飲肉骨茶,真係好飽好滿足,記得黎到要飲多幾碗呀。