2019-05-30
之前嚟食過祥囍嘅煲仔飯,一直令我念念不忘,今日就帶個同事再拜會一次。但今次見到祥囍轉咗餐牌,而且新推出咗我最鍾意嘅龍蝦芝士伊麵,就決定試一試新菜式啦。•椰汁$18清甜解渴,天氣咁熱正好消一消暑。•蒜蓉蒸元貝$90元貝又大隻又厚身,而且加咗勁多蒜蓉蒸,味道更加鮮甜惹味!粉絲將醬汁加元貝嘅鮮甜索晒,出色!•芝士伊麵焗波士頓龍蝦$198非常大碟,龍蝦切得方便易食,而且夠晒新鮮,龍蝦肉可以輕易離殻,肉質爽口彈牙。芝士醬亦煮得夠濃稠,伊麵好掛汁。除咗煲仔飯之外,其他主食都有質素喎!•椒鹽瀨尿蝦$228炸得好香脆,而且份量好多,大概有八隻左右,而且好多肉,鮮甜多汁。外殻沾滿椒鹽同炸蒜,好惹味。食完新菜式之後對祥囍又多一樣菜式可以牽掛,同事見到其他客人食嘅煲仔飯都好想食,可惜兩個人食到嘅份量有限,下次要再叫其他同事一齊嚟食煲仔飯同其他小菜
•椰汁$18
清甜解渴,天氣咁熱正好消一消暑。
•蒜蓉蒸元貝$90
•芝士伊麵焗波士頓龍蝦$198