2004-03-09
因為好食,所以專誠帶三個同事來吃。平日晚人不多,就算唔訂位都只須等一陣就有位。除了推介的焗魚腸同炒鮮奶外,還叫了芝麻蝦球、薑蔥魚鰾、椒鹽豆腐、炒菠菜同楊州炒飯。甘香的焗魚腸同炒鮮奶當然好掂,同事食過都話無介紹錯;芝麻蝦球唔算好大隻,粒粒都舖滿芝麻,幾香口。略嫌芝麻過多,蔽蓋了蝦肉味;薑蔥魚鰾係另一好有水準的菜色,魚鰾很滑溜,走過油再以酒及薑和蔥來炆,很惹味,值得推薦;椒鹽豆腐都細細件,幾香口,不過就要趁熱食,如果唔係會失色好多。楊州炒飯都好掂,蝦仁粒粒大大粒,炒飯熱辣辣好味。同事帶左支紅酒來開,但以菜色計其實適合飲白酒多點,加上不是太合心水的產地,所以都係淺嘗而已。開瓶費只收50蚊,又係非常抵!埋單五百,一人只一百多,抵食!個人覺得好過銖記好多,同東寶比較就各有長短,呢度較好坐但碟頭較少同價錢較貴少少,東寶就適合一大班人盡情的吃。
埋單五百,一人只一百多,抵食!