2012-08-05 95 views
愛食粥的我忍不住第二次嚟番食! 繼上次經驗, 今次一早打電話來BOOK位, 果然不出我所料, 人氣依然, 但很快便安排到位置, 真的進步了! 一座低立刻二話不說叫了至愛的蜆蟹粥和炸八爪魚丸, 因知生滾粥是需要時間煮. 之后再翻開MENU, 發現有很多新驚喜. 但因我們只有三個胃, 但樣樣都想試的情況下, 相論了很久也決定不了, 最后經老板娘推介試了以下幾款. 雖然餐廳己坐滿人, 老板娘也忙於事務, 但我們問到, 她也熱心推介食物, 真得一讚!主角出場啦,沙窩生滾蟹粥煮到金黃色的粥底同蟹膏溶合, 棉棉香口, 水準依然! 正正正!!炸八爪魚丸有八爪魚SO的, 真材實料! 炸得香脆之餘又不算太油, 加上甜酸醬十分惹味!自家制蝦膠嚮玲卷,外爽口,內彈牙, 口感十足, 真得一試!炸蟹鉗仔, 外形炸到金黃色, 非常吸引, 忍不住張開大口, 一啖一隻. 正!!咁抵的價錢, 食到咁高質數的美食, 仲要有咁好的服務態度, 實在難得! 值得我再相約朋友再嚟戰.P.S.同上次不同的係, 牆上多了很多不同媒體採訪貼滿牆身, 勁丫!!
愛食粥的我忍不住第二次嚟番食

主角出場啦,
沙窩生滾蟹粥

炸八爪魚丸

自家制蝦膠嚮玲卷,
外爽口,內彈牙, 口感十足, 真得一試!

炸蟹鉗仔,

2012-07-28