2017-08-31
諗起我對想一次食Burgeroom都已經係三四年前,莫講話仲未開尖沙咀分店,就好似連銅鑼灣加路連山道分店都仲未搬舖。今次專登黎試試尖咀分店,既品嚐漢堡包質素有無變,又試下佢漢堡包以外既小食我地今餐特別早食,6:00pm就到,仲係閒日,所以即刻有位舖位空間寬敞,裝潢帶點酒吧feel,的確係可以飲酒的🍺舖頭風格同以前銅鑼灣舊店比都幾唔同。此外,餐廳除左漢堡包外,仲提供多種小食、沙律同埋酒精類飲品,實行產品多樣化首先上場既就係鱈魚手指配他他醬合共五條,炸得唔算油膩,炸皮同魚肉分得較開,口感爽口一點,用黎點他他醬食永遠係最佳配搭之後就係牛油果醬芝士薯條起初有點懷疑究竟夾唔夾,一試就有驚喜牛油果本身味道就係牛油咁嘅味,配埋芝士嘅騷味互相輝影,配少少蕃茄,令整體感覺冇咁乾,仲帶一點甜,推介 依味單骨雞翼配蜜糖芥末醬係餐廳嘅新菜式,味道更特別,重點係個醬度,甜中帶少少辣,感覺刺激,雞翼炸得可口多汁,而雞翼係單骨,食起上嚟更方便,另一推介食咁多煎炸野點到需要搵啲蔬菜食下,見依味大烤菇沙律係餐廳嘅推介菜式,就一於叫佢。佢啲生菜感覺好fresh,佢淋上䄂子汁,口味清爽得黎微微帶酸甜,用黎平衡食完煎炸食物後
我地今餐特別早食,6:00pm就到,仲係閒日,所以即刻有位 舖位空間寬敞,裝潢帶點酒吧feel,的確係可以飲酒的🍺舖頭風格同以前銅鑼灣舊店比都幾唔同。此外,餐廳除左漢堡包外,仲提供多種小食、沙律同埋酒精類飲品,實行產品多樣化
最後,建議大家想食嘅都要早啲嚟排隊攞位,因為我食完之後行出舖頭已經排左成十個人左右,以佢舖頭size唔細,加上係閒日都咁樣,可想而知幾咁hit