2018-05-25
今日又到一年一度品嚐法國菜既日子,與朋友慶祝生日。呢間餐廳邀請由法國過來的米芝蓮廚師烹煮,而且所有食材都係法國過來。呢度環境好舒服,一如既往,我地都係坐同一個位置,因在訂座時要求坐窗邊,可以一邊享用晚餐時一邊望出面景色。今次我地叫左四道菜,係上菜之前會有法國麵包供應及配兩款醬,麵包都係熱騰騰的。前菜有鴨肝,味道好香配埋香橙,酸酸地唔會太膩。之後有芝士球洋蔥湯,好香濃既芝士味滲晒入個湯度,好好味。主菜叫左牛肝菌露筍牛柳,牛柳七成熟岩岩好,牛肝菌味道好出,個醬汁好吸引。最後甜品好特別有蜜餞蕃茄片慕斯餅,酸酸甜甜,作為一個好既ending______________________________我地呢班大食女鐘意走黎走去搵好野食,如果邊度有好推介記得同我地講😏❤️我地一齊交流下😘❤️鐘意我地的分享,記得按👍及share❤️#一班大食女日記 foodies together#5_foodiestogether
前菜有鴨肝,味道好香配埋香橙,酸酸地唔會太膩。 之後有芝士球洋蔥湯,好香濃既芝士味滲晒入個湯度,好好味。
我地呢班大食女鐘意走黎走去搵好野食,
如果邊度有好推介記得同我地講😏❤️
我地一齊交流下😘
❤️鐘意我地的分享,記得按👍及share❤️
#一班大食女日記 foodies together
#5_foodiestogether