2012-08-12
同一間餐廳好少會再寫食評,但 n 個月後再次光顧發現有新嘢...所以,為公平起見,今次只寫新嘢食 ~[炸雞翼] 第一樣食物黎先。可能肚餓,D 雞翼黎到「辣」住口都係咁喪食,食完先突然記得要影相.... =.= 味道嘛...冇其他地方食嘅炸雞翼咁有雪味,同埋,「業」嘅時間夠,所以好夠味~ 賣相同普通奶茶樣冇分別,所以冇影相。味道好濃好好味,亦因為咁,我地嘥咗成壺玄米茶 Orz....同上次唔同,呢個係蒜蓉芝士蝦,同上次嘅三文魚蝦一樣,成條春卷都塞滿 "料" & 超熱,好好味~~~朋友話好好味..但我反而嫌芒果唔夠多 (只怪我愛酸咪咪  ̄∇ ̄)呢個魷魚其實冇咩特別,但佢個烏冬底勁好食!!!! 真係估佢唔到~ 又一件妺仔大過主人婆嘅食物.....呢件疑似印尼食品嘅薑汁糕,可能未必個個接受到。原因好簡單:食落 exactly 係「薑醋糕」。如果鐘意食薑醋(仲要係果 d 足料好味嘅薑醋),你簡直會愛上佢,質地仲好煙勒。如你唔鐘意食薑醋(或唔食得薑嘅辣),千其唔好叫。其他基本嘢如燒賣、牛肉球、豬潤腸仍保持一貫水準。由於朋友請客,我只負責叫 & 食,所以以上食物幾錢我係完全唔記得 (///∇/
[冰鎮奶茶] 賣相同普通奶茶樣冇分別,所以冇影相。味道好濃好好味,亦因為咁,我地嘥咗成壺玄米茶 Orz.... 同上次唔同,呢個係蒜蓉芝士蝦,同上次嘅三文魚蝦一樣,成條春卷都塞滿 "料" & 超熱,好好味~~~ 朋友話好好味..但我反而嫌芒果唔夠多 (只怪我愛酸咪咪  ̄∇ ̄) 呢個魷魚其實冇咩特別,但佢個烏冬底勁好食!!!! 真係估佢唔到~ 又一件妺仔大過主人婆嘅食物..... 呢件疑似印尼食品嘅薑汁糕,可能未必個個接受到。原因好簡單:食落 exactly 係「薑醋糕」。如果鐘意食薑醋(仲要係果 d 足料好味嘅薑醋),你簡直會愛上佢,質地仲好煙勒。如你唔鐘意食薑醋(或唔食得薑嘅辣),千其唔好叫。
其他基本嘢如燒賣、牛肉球、豬潤腸仍保持一貫水準。由於朋友請客,我只負責叫 & 食,所以以上食物幾錢我係完全唔記得 (///∇///)
Other Info. :
果到嘅辣醬唔太辣但好香...