2024-10-25 168 views
呢間米走雞係我唔知第幾次嚟幫襯㗎啦,因為我好鍾意佢哋嘅環境好寬敞舒適。之前我哋係食佢哋嘅黃金芝士雞煲,但係今晚天氣有啲涼涼哋,所以我就叫咗杞子花膠膠原鍋暖下,補補個身。今次我同老公就單點咗幾樣配料。我哋叫咗佢哋嘅青花椒牛舌,牛舍嘅厚度到切到啱啱好,所以刷燙幾秒就可以食,食落口唔會好難咬,口感爽脆,沾上特製調料,好食!仲有我最愛嘅日本鮮帶子同埋蟹籽鮮蝦滑,我好鍾意食海鮮嘅,所以呢個必點。帶子好大隻好新鮮,刷火鍋一流,因為咁可以食到帶子嘅鮮配上湯汁嘅甜,perfect😘👌 佢哋嘅鲜虾滑都好正,口感好Q彈,可以食到蟹籽一粒一粒係嘴裡邊爆掉嘅感覺,我真係好鍾意。仲有呢個店員推介嘅鴨肝M5和牛丸,食落去口感好結實唔會食到散散咁,好有彈性,越食越上癮。差啲唔記得我哋仲有叫咗呢兩個小菜,涼拌海蜇木耳絲同埋食火鍋唔少得嘅黃金炸饅頭。涼拌食咗越食越開胃,酸辣酸辣咁,加上海蜇同木耳絲的口感好爽脆,食佢黎開胃真係一流。食完所有嘢就輪到黃金炸饅頭作為我們嘅甜品,饅頭炸到外脆內軟,點上煉乳,哇~唔使我講都可以知道係有幾好食,可以話係perfect ending😆