2020-03-27
尼間鐵板燒之前食過一次,覺得性價比高,材料新鮮,烹調唔油膩。今次回頭再食,依然維持高水準。.海膽焗原隻龍蝦北海道帆立貝海鮮套餐(hkd$780)-時令沙律-三點刺身盛合-鐵板海膽醬芝士焗原隻龍蝦-北海道黑松露帆立貝-招牌脆皮煎鰻魚-s2特色黃金炒飯-焗椰菜雜菌-s2特色紙包花膠蜆湯-飯後甜品——泡芙.淨睇餐牌已經覺得好yumyum, 沙律刺身肥美新鮮。原隻龍蝦加咗好多芝士,拉絲效果超滿足,食到隔離枱眼鯨鯨(ꐦ ´͈ ᗨ `͈ )。 帆立貝本身已經好好味,加上黑松露更帶出海鮮嘅鮮甜味道。 鰻魚平時都係食開有加鰻魚汁的, 估唔到鮮鰻魚原來魚味咁香濃肥美,而魚皮更煎到脆卜卜,好似食緊薯片咁爽脆。黃金炒飯可以自選配料,印象揀咗鵝肝,炒飯粒粒分明,不過鵝奸味就吾重,下次可以試吓其他配料。椰菜雜菌濃濃牛油香,簡簡單單已經好好食。 花膠蜆湯鮮甜清新,即使係最尾先似都唔覺得膩。 泡芙中規中矩,但飯後一點甜還是覺得滿足的
海膽焗原隻龍蝦北海道帆立貝海鮮套餐(hkd$780)
-時令沙律
-三點刺身盛合