2019-08-20 1054 views
同個friend傾開計,先知原來沙田都有M3,仲喺佢屋企樓下,於是我地就一齊去左撐枱腳❤️~叫左兩個set dinner,當然唔少得超抵特價生蠔啦,$10隻勁新鮮喎~🔆法國聖馬天尼蠔 Les Hultres Saint Martini No.3 - 好新鮮,同平時嘅法國蠔一樣,蠔身較廋,但肉質爽口,有中度嘅海水味。🔆蟹肉🦀酒香龍蝦🦞湯 - creamy口感,濃厚嘅龍蝦湯味道唔錯,如果有幾粒小龍蝦肉增加口感會更好~🔆煙肉芝士🧀焗青口 - 厚厚嘅芝士加上煙肉同醬汁底下,係大大舊嘅青口肉。肉質熟度剛好,易咬,焗得惹味鮮味共存,正!🔆煙三文魚凱薩沙律🥗 - 好似二人份量咁多,差d唔記得呢個沙律係跟餐嘅Salad。炸芝士薄脆同麵包放碟邊,方便自己就返份量,蔬菜非常新鮮爽脆,加上煙三文魚同調較得宜嘅沙律醬,完全唔會好似坊間跟餐嘅迷你沙律咁求其👍🏻🔆德國鹹豬手🐷 - 一個聞到又食到嘅香口主菜,皮脆有有充滿骨膠原嘅Jelly口感,黃芥末淡化鹹味,增添味道層次。份量好多,真係要做多d運動先得~🔆意大利辣腸薄餅🍕 - 芝士控見到拉絲嘅畫面就覺得超吸引,造型成朵花🌸咁好靚。辣肉腸同芝士🧀帶出嘅咸香惹味,加上薄

蟹肉🦀酒香龍蝦🦞湯
煙肉芝士焗青口
煙三文魚凱薩沙律
🔆煙三文魚凱薩沙律🥗 - 好似二人份量咁多
德國鹹豬手
~
意大利辣腸薄餅
🔆意大利辣腸薄餅🍕 - 芝士控見到拉絲嘅畫面就覺得超吸引,造型成朵花🌸咁好靚。辣肉腸同芝士🧀帶出嘅咸香惹味,加上薄脆餅邊,超好味!
藍莓芝士布甸
🔆藍莓芝士布甸🍴 - 滿滿嘅藍莓醬,以為會好甜,點知都幾fresh而且有香濃藍莓味,粒粒藍莓增加口感,芝士布甸creamy得黎同藍莓醬非常匹配,甜度香味適中。估唔到跟餐甜品會食到有質素嘅甜品
!
👩‍👧‍👧👨‍👨‍👦‍👦我個friend話佢有時都會同屋企人、朋友落黎呢度飲下酒🍸🍾,食下野,貪呢度舒服得黎食物有水準,而且價錢一d都唔貴。同大圍分店雖然風格唔一樣,但都係走高質食物親民價錢嘅路線,又確係唔錯嘅聚腳點~👍🏻
Type of Meal
Dinner