2019-09-13 723 views
我至愛吃的西餐廳,沙田有一間,M3 ltalian我點左德國鹹豬手套餐,豬手不太鹹,啖啖肉又無骨,極不錯又香口。最正就是豬皮焗得很鬆脆甘香,很好👍味。蔬菜沙律很新鮮有清甜味。
我至愛吃的西餐廳,沙田有一間,M3 ltalian我點左
蔬菜沙律很新鮮有清甜味。
德國鹹豬手套餐
德國鹹豬手套餐
2019-08-29 401 views
河畔附近有間意大利餐廳,之前吃過晚餐都好滿意,今天星期日來到食set lunch,有好多選擇。一行七人有幾個小朋友,點了六個午餐,午餐包湯或沙律,兩樣都試試。今日餐湯是粟米忌廉湯,沙律比較出色,用咗黑醋,多種蔬菓。煙鴨胸大蒜意大利飯,軟淋淋的感覺,小朋友都喜歡。香辣番茄鮮蝦天使麵,蝦夠新鮮,唔辣,小朋友都食到。意大利蘑菇薄餅,仲薄過餅乾,脆卜卜,蘑菇又香又甜。烤美國西冷牛扒紅酒燒汁配飯,另一個配意粉,牛扒有口感,店員見我們小朋友多,替我們決定了差不多全熟,好彩都唔韌。仲有香煎紅鯛魚柳伴蜜糖豆及蕃茄忌廉汁薯蓉,薯蓉加了牛油,好香。

一行七人有幾個小朋友,點了六個午餐
,午餐包湯或沙律,兩樣都試試。
今日餐湯是粟米忌廉湯,沙律比較出色,用咗黑醋,多種蔬菓。

煙鴨胸大蒜意大利飯,軟淋淋的感覺,小朋友都喜歡。

香辣番茄鮮蝦天使麵,蝦夠新鮮,唔辣,小朋友都食到。

意大利蘑菇薄餅,仲薄過餅乾,脆卜卜,蘑菇又香又甜。

2019-08-25
Lunch
2019-08-20 1054 views
同個friend傾開計,先知原來沙田都有M3,仲喺佢屋企樓下,於是我地就一齊去左撐枱腳❤️~叫左兩個set dinner,當然唔少得超抵特價生蠔啦,$10隻勁新鮮喎~🔆法國聖馬天尼蠔 Les Hultres Saint Martini No.3 - 好新鮮,同平時嘅法國蠔一樣,蠔身較廋,但肉質爽口,有中度嘅海水味。🔆蟹肉🦀酒香龍蝦🦞湯 - creamy口感,濃厚嘅龍蝦湯味道唔錯,如果有幾粒小龍蝦肉增加口感會更好~🔆煙肉芝士🧀焗青口 - 厚厚嘅芝士加上煙肉同醬汁底下,係大大舊嘅青口肉。肉質熟度剛好,易咬,焗得惹味鮮味共存,正!🔆煙三文魚凱薩沙律🥗 - 好似二人份量咁多,差d唔記得呢個沙律係跟餐嘅Salad。炸芝士薄脆同麵包放碟邊,方便自己就返份量,蔬菜非常新鮮爽脆,加上煙三文魚同調較得宜嘅沙律醬,完全唔會好似坊間跟餐嘅迷你沙律咁求其👍🏻🔆德國鹹豬手🐷 - 一個聞到又食到嘅香口主菜,皮脆有有充滿骨膠原嘅Jelly口感,黃芥末淡化鹹味,增添味道層次。份量好多,真係要做多d運動先得~🔆意大利辣腸薄餅🍕 - 芝士控見到拉絲嘅畫面就覺得超吸引,造型成朵花🌸咁好靚。辣肉腸同芝士🧀帶出嘅咸香惹味,加上薄

蟹肉🦀酒香龍蝦🦞湯
煙肉芝士焗青口
煙三文魚凱薩沙律
🔆煙三文魚凱薩沙律🥗 - 好似二人份量咁多
~
意大利辣腸薄餅
🔆意大利辣腸薄餅🍕 - 芝士控見到拉絲嘅畫面就覺得超吸引,造型成朵花🌸咁好靚。辣肉腸同芝士🧀帶出嘅咸香惹味,加上薄脆餅邊,超好味!
藍莓芝士布甸
🔆藍莓芝士布甸🍴 - 滿滿嘅藍莓醬,以為會好甜,點知都幾fresh而且有香濃藍莓味,粒粒藍莓增加口感,芝士布甸creamy得黎同藍莓醬非常匹配,甜度香味適中。估唔到跟餐甜品會食到有質素嘅甜品
!
👩‍👧‍👧👨‍👨‍👦‍👦我個friend話佢有時都會同屋企人、朋友落黎呢度飲下酒🍸🍾,食下野,貪呢度舒服得黎食物有水準,而且價錢一d都唔貴。同大圍分店雖然風格唔一樣,但都係走高質食物親民價錢嘅路線,又確係唔錯嘅聚腳點~👍🏻
Dinner
蟹肉🦀酒香龍蝦🦞湯
煙肉芝士焗青口
煙三文魚凱薩沙律
意大利辣腸薄餅
藍莓芝士布甸
2019-08-11 428 views
呢間開左係沙田圍都好耐,但一直都未嘗試。今次見佢出左平價版既Set Dinner,就試試佢😆三個人嗌左三款Set Dinner Share食。分別係: 辣肉腸Pizza、意大利粉同豬手。前菜有三款揀,我地嗌左一個煙三文魚沙律,兩個煙肉芝士焗青口。煙三文魚有兩舊都幾大舊,沙律菜都唔少,而青口都好大隻,芝士汁都好creamy 。到主菜:最好味係辣肉腸pizza,個底夠薄夠脆,辣肉腸同芝士既分量都好夠,好滿足🥰溫泉蛋煙肉忌廉意大利粉,可以我唔慣啲意粉仲係唔烚透既感覺,有啲硬,不過個汁勝在夠多同Creamy。德國鹹豬手 無乜鹹味,不過肉質都叫滑。份量都唔少!三個人share食都覺得好飽,真係差啲食唔晒。呢間服務水準唔錯,好快有人幫你收碟同食完前菜會換碟!呢個價錢 抵既☺️
呢間開左係沙田圍都好耐,但一直都未嘗試。
今次見佢出左平價版既Set Dinner,就試試佢😆

德國鹹豬手 無乜鹹味,不過肉質都叫滑。份量都唔少!

餐湯  龍蝦湯
前菜  煙三文魚沙律
辣肉腸Pizza
  • 辣肉腸pizza
2019-08-11 247 views
今晚同好姊妹嚟到沙田圍附近, 見到佢做緊十蚊一隻生蠔之夜, 我同姊妹諗都唔諗即刻入咗去。我哋叫咗兩個set dinner, 頭盤有煙肉忌廉芝士焗青口 ,煙三文魚凱撒沙律, 餐湯就有蟹肉龍蝦湯 ,主菜有安格斯肉眼扒同埋德國咸豬手, 咁當然啦我哋叫埋我哋嘅最愛number3 法國生蠔。煙肉忌廉芝士焗青口: 一嚟到個賣相非常鮮艷, 青口鮮甜, 個汁好creamy。煙三文魚凱撒沙律: 生菜好新鮮好清新。蟹肉龍蝦湯: 蟹肉同湯出奇地夾 蟹肉鮮甜爽口 湯味 濃郁適中 一定要叫安格斯肉眼扒 我哋叫咗七成熟 廚師煎到啱啱好真係七成 唔係好似某一啲餐廳overcooked咁 講返塊扒真係肉汁鮮嫩 鋸起上嚟 真係好滑 真係一食落就 知道 係優質上成牛扒德國咸豬手: 其實隻鹹豬手塊皮非常之脆食落同我上次喺德國食個隻咸豬手起碼有九成似! 鍾意食豬手嘅朋友一定要order!至於甜品:Creambrulee,香濃嘅焦糖味 搭配好嫩滑嘅蛋,完全係酒店級數嘅level!真係好多謝好姊妹帶咗我嚟呢間咁優質嘅餐廳!

煙三文魚凱撒沙律: 生菜好新鮮好清新。

真係好多謝好姊妹帶咗我嚟呢間咁優質嘅餐廳!
2019-08-09 104 views
好多人都唔知道其實沙田圍站即係河畔花園嗰邊附近有好多嘢食,因為一講起沙田大家應該淨係會諗起新城市廣場。 今次我就去咗沙田圍站附近有一間意大利餐廳,呢間餐廳唔淨止食意大利嘢其實西餐有嘅嘢佢都有。 今次我哋去食因為知道佢星期一至四夜晚都有十蚊生蠔,只要叫滿200蚊就可以加十蚊一隻嘅生蠔, 於是我同男朋友去食嘅時候就要咗半打。 跟住我哋冇人叫咗一個set dinner,佢就叫咗美國肉眼扒, 我就叫咗個德國豬手。 Set dinner包埋一個頭盤一個湯同埋一個甜品,我嗌咗個龍蝦湯,都幾好飲唔係出面嗰啲非常之鹹嘅龍蝦湯。 頭盤都有驚喜,我哋要咗哈蜜瓜parma ham,哈蜜瓜好新鮮好甜。咸豬手整體嚟講皮脆肉嫩, 只係有部分邊緣位置比較乾, 但係都好好食唔會太鹹。 西冷牛我哋要咗七成熟, 個份量都好足夠,我哋兩個人都食得好飽, 最值得一提嘅就係佢哋個半點有烤焗原個蒜頭,都係啲認真嘅西餐廳先至會咁樣做。而且佢哋好著重幫你整理枱上麵食完嘅器具,唔好以為沙田真係一啲落後嘅地方, 我覺得呢一間餐廳認真嘅程度絕對比美好多老牌子嘅扒房。最後仲有一個藍莓焦糖燉蛋,為我哋呢一餐畫上一個月美嘅句號。
最後仲有一個藍莓焦糖燉蛋,為我哋呢一餐畫上一個月美嘅句號。
2019-08-08 72 views
係沙田圍馬鐵站約10分鐘路程,這間西餐廳有浪漫情調環境,主要供應西式料理餐飲。晚餐$148起另收一服務費,套餐包括餐湯、前菜、主食及甜品。飲品另外付款。今晚的餐湯是甘筍番茄湯,另外有蟹肉湯可供選擇,煮食點了卡邦尼意粉,白汁煮得很又壞,很有忌廉的香味,意粉之上加上1隻溫泉蛋,令整個意粉的口感更加滑更有雞蛋的香味。前菜選了哈密瓜火腿沙律,哈密瓜非常清甜配上鹹味的火腿真是絕配,而且非常適合夏天是開胃的前菜小吃。甜品是法式燉蛋,同樣做得很好幼滑,而且不會太甜,有很香的奶味,好味。

2019-08-08 61 views
每一日做嘢返工夜晚黑當然希望兩公婆能夠好好地咁食返一餐晚飯, 食醃日本壽司魚生, 今晚試一試食下意大利餐廳。而家想食好嘢唔一定要出九龍,其實識搵沙田一樣好多好嘢食,而且環境格調也不錯呢。最重要嘅係態度同食物質素絕對好過好多出面九龍嘅餐廳😎今晚同太太入到去點咗份肉眼扒同埋一份豬手肉眼扒煎出嚟非常悅目,而且話係幾多成熟就真係拿捏得好準確。另外叫咗份豬手,皮脆肉嫩,鮮味非常。講開鮮味點可以唔提佢嘅生蠔,真係有平又抵所以今晚好多謝呢一間餐廳畀咗我哋兩公婆一個安靜舒適美味嘅一頓晚飯時光。

2019-07-28 147 views
位於沙田的意大利菜,性價比不錯,味道高質素。牛扒鮮嫩多汁,煮法沒有太熟,所以本人非常喜歡,配上薯條,新鮮薯仔製造的薯條亦是本人自愛,所以非常好評。至於意大利麵方面,本人喜歡夠林的口味,可惜煮法比較硬,而且很濃味有一點鹹,但每次點意大利菜都不能少意粉的。西班牙火腿比薩,是脆脆的,味道配搭很清新,西班牙火腿也沒有很鹹的。龍蝦湯有濃濃的蝦味,應該是用了很多蝦殼熬製而成的,配上麵包是一個很不錯的配搭,整體來說是一間高質素的餐廳。
位於沙田的意大利菜,性價比不錯,味道高質素。
2019-07-17 442 views
朋友住沙田圍,見到呢間西餐廳都開左幾耐下,一直未得閒去試,我黎開沙田就順道一齊去食左個晚餐。環境裝修挺別緻,感覺也很干淨。同普通西餐廳格調差唔多,招呼亦都好好。晚餐時段人流開始多小小,但總括環境十分乾淨舒適。同店名一樣,主食seafood and steak,餐牌上都有唔少選擇揀。小食,沙律同飲品都有供應。因為我地比較鍾意食海鮮同埋想食飯落肚,所以叫左呢個烤海鮮墨魚汁意大利飯($148)。裡面有青口,兩份大蝦同帶子,size都唔算細。上面帶一層芝士片輕輕隔開飯同海鮮。軟軟的芝士片可以拌落飯到一齊食,意大利飯味道濃郁,非常creamy。有少少芝士粉調味,但亦然食得出海鮮既味道。配上濃郁既飯底,一個飯都會食得好飽下。香辣烤雞翅($68)佢係半隻雞翼一件,食起來比較方便。雖然寫係香辣,但本人覺得辣味唔重,正常人都接受到。雞肉肉質唔老,外脆內軟,算得上開胃小食。最後叫左個甜品香橙梳乎厘($53)。香橙味好濃,暖度亦剛剛好,份量不少,兩位女生可以share同一個甜品亦覺得夠喉。的確fluffy,特色大概係特別一點既香橙味,有清新既感覺。同平時中上級西餐廳既梳乎厘級數差唔多。佢都有set

香辣烤雞翅($68)

佢都有set dinner,但今次可能因為兩位女生晚餐輕食,意大利飯亦都飽肚,大概300蚊都食得飽。下次如有機會可能會再試佢既排餐,因為見隔離食都感覺好香。

餐廳位置係沙田圍站過隨道就係,都幾就腳,如果係沙田圍附近想食一餐比較安靜又有質素既西餐,個人覺得間係一間唔錯既選擇。
2019-07-09
$150 (Dinner)
2019-07-13 109 views
Tastes: 3 /5Service: 3/5Environment: 3 /5其實之前已經係大圍食過M3架啦 味道方面都中規中矩 而且裝修風格都算係正統既西餐廳 今次咁啱經過第一城探表姐 又見到有M3係第一城附近有分店 咁就簡咗呢個餐廳啦 一睇個menu先知原來2間分店既餐原來係有啲唔同嘅 今次我就order咗牛同雞扒 而今次既牛係5成熟 食落去個牛都適算嫰口 肉質都唔錯 但味道就真係偏淡咗少少啦 呢點真係有待改善一下....
Tastes: 3 /5
Service: 3/5
Environment: 3 /5
2019-07-13 121 views
生活中需要儀式感!雖然平時都中意食下快餐、米線、麥當當,但係大時大節有紀念日要慶祝既時候當然都係揀返件有氣氛d既餐廳黎同男朋友撐下檯腳!今個月紀念日就揀咗同男朋友黎呢間食意大利菜既餐廳~餐廳用紅黑色復古風格裝修,由於地點比較偏遠,所以人流比較少,私隱度高,談心好地方!是日晚餐有二人套餐可以選擇!我地揀咗個龍蝦汁鮮蝦意大利粉$158聞上去好香,食落蒜味較重,蝦分量多!另外仲叫咗一個水牛芝士帕爾瑪火腿薄餅$148,芝士同火腿真係絕配,可以中和鹹味,加埋薄脆批底,好味!
生活中需要儀式感!

今個月紀念日就揀咗同男朋友黎呢間食意大利菜既餐廳~

是日晚餐有二人套餐可以選擇!

我地揀咗個龍蝦汁鮮蝦意大利粉$158
聞上去好香,食落蒜味較重,蝦分量多!

2019-07-12 117 views
今日嚟到沙田食個early dinner,大約6:00pm到達餐廳暫時我哋係第一枱,之後到咗放工時間開始多人,餐廳嘅環境舒適有格調,坐得舒服係傾到計嘅環境! 龍蝦汁鮮蝦意大利粉($158),鮮蝦彈牙每隻都好大隻,醬汁同個意粉都做得幾出色,份量都好夠,兩個人食啱啱好!! 另一個主菜order了秘製烤乳豬($228),實在太鍾意食呢個菜,通常見到餐牌有都會order,乳豬連同薯蓉沙律菜同秘製蘋果汁一齊上,個汁酸酸甜甜同乳豬一齊食好夾,乳豬個皮薄而且夠脆,肉質好juicy非常好味!! 仲有個薯蓉都好正! 值得一讚嘅係侍應有自動自覺為我地加水,服務態度良好!

值得一讚嘅係侍應有自動自覺為我地加水,服務態度良好!
2019-07-04
$200 (Dinner)
  • 西班牙燒乳豬
  • 龍蝦汁鮮蝦意粉
2019-07-11 79 views
環境 : 環境氣芬嘛嘛,系正屋村度,原全冇佢收呢個價位既西餐廳應有氣氛。------------------------------服務 : 侍應口黑面黑, 仲未食完頻頻嚟執碟好似趕你走咁, 好有茶餐廳feel. 會給你用左5,6倍既價格,但一個好D茶茶廳既感覺。------------------------------食物質素: 嘛嘛,你一定食唔倒意大利餐既風味。------------------------------價格 : 300-400/head 呢個價格一定系搵笨
食物質素: 嘛嘛,你一定食唔倒意大利餐既風味。
價格 : 300-400/head 呢個價格一定系搵笨
2019-07-10 97 views
呢到環境都不錯,不唔係話太多人同埋呢到冇限時,所以都好適合飲下野傾下計講到主食都唔錯, 我叫左個黑毛豬都幾大份同埋肉質鮮嫩既, 都抵食,我仲叫左生蠔TIM新鮮既係, 可以再黎食