2023-05-14
落雨天同友人去咗葵廣行街,見到間人氣旺盛嘅飲品店,試咗兩款新鮮嘅飲品,感覺真係好好味嘅!第一杯係牛油果堅果奶,個味道好濃郁,有牛油果嘅香味同堅果嘅香脆口感,加埋鮮奶,喝落好滑順。而且我哋問咗店員,佢哋話所有嘅飲品都唔加糖,所以都好健康,又唔會太甜,好適合我哋呢啲健康人士飲啦!第二杯就係宇治抹茶奶蓋堅果奶,味道亦好正,抹茶嘅味道好濃郁,同埋奶蓋好香濃,記得啱啱整好嘅時候就要飲啦!mix左果仁嘅堅果奶蓋放落口,脆脆地口感好有趣味。而且佢哋用嘅宇治抹茶係日本進口嘅,質量有保證。整體黎講,呢間飲品店嘅飲品好有特色,而且都好健康,全部都唔會太甜,好適合我哋啲控制糖分嘅人飲用。而且價錢都符合高質既原料,好啱我哋呢啲追求性價比嘅人。如果你哋都係鍾意飲手搖,又想健康啲,就一定要嚟試下啦!
牛油果堅果奶
宇治金時堅果奶蓋