2022-09-12
機緣巧合下再次黎到依間老牌扒房,今次成個用餐體驗比上次更好,可能多啲人試到更多食物啦!熱辣辣嘅蒜蓉包超香又超脆,蒜蓉醬今次調較得更好,冇咁油膩! 牛肉他他偏向經典口味,味道可以,但我嫌佢太酸,酸青瓜放得較多。海鮮拼盤都唔錯,份量算豐富。今次我自己最buy嘅一定係法式洋蔥湯。洋蔥煲到軟爛,味道勁出,而芝士麵包又索哂洋蔥精華,非常值得叫!龍蝦湯反而就普普通通,龍蝦肉係幾彈牙嘅。Rib eye chop 38oz火候控制得好好,炭味夠足之餘,切完都唔會有血水。M5澳洲和牛肉油脂分布均勻,油花比較重同有咬口,肉質都嫩口,肉味亦較濃。另一塊Striploin都幾好食,肉質鮮嫩度會更高。Sides的話,除咗薯條必點之外,roasted brussel sprouts同樣值得叫!本身我都好怕小椰菜球本身嘅草青味,但依度係連煙肉同莓乾一齊炒,味道帶點酸酸甜甜,炒得勁惹味!