2009-09-16
呢間嘢開咗咁耐, 男朋友都仲未試過, 今日又落大雨, 所以近近地嚟咗呢度食男朋友第一次食, 穏穏陣陣要咗個四小辣 + 豬潤 + 牛肉而我依然係食番四小辣 + 腩肉 + 雞肉, 另外仲加咗個細o既麻辣雞翼男朋友好鐘意個湯底, 因為夠濃同麻我諗我知點解譚仔普遍上菜都較慢, 因為部份應該係逐碗煮, 而唔係就咁夾啲料入去就上枱點解咁講呢? 因為男朋友要咗豬潤, 而佢碗米線個湯係有煮豬潤獨有的泡泡 (即係豬潤啲血水)而我嗰碗個湯係較清的, 所以我諗唔係一早煮好晒, 而係有order先煮, 所以上枱時係好熱辣辣的豬潤同牛肉都好味, 但雞肉好似碎咗啲, 腩肉夠肥, 但唔夠爽, 不過點都好過食丸, 丸到到都有得食嘛到食雞翼先發現自己笨咗, 因為個湯已經係麻辣, 到食雞翼嗰陣個咀都已經麻麻地, 所以都唔係好食都雞翼啲麻味不過個雞翼應該都係新鮮整的, 因為碗米線都差唔多食咗一半先上雞翼, 雞翼煎得都ok乾身下次再食要試酸辣湯底
男朋友第一次食, 穏穏陣陣要咗個四小辣 + 豬潤 + 牛肉
男朋友好鐘意個湯底, 因為夠濃同麻
下次再食要試酸辣湯底