2017-12-21 1205 views
放咗工約了朋友行荷里活廣場, 去到已經七點幾, 想食完晚飯才shopping, 但間間食肆都要排隊, 想起以前曾經食過紅蔥頭,位置在商場側邊, 希望人會少啲。如我所願, 人唔算多, 去到即刻有位, 侍應特別為我們趕快清理了一張二人卡位,服務唔錯。今期特別推出一個70年代懷舊晚餐 ,價錢好平, 但最後都選了個 229元二人套餐。沙律 +餐湯+牛油多士+香蒜西冷牛扒+巴薩酒醋燻鴨胸意粉+餐飲蔬菜沙律新鮮,加上黑醋芝麻醬, 味道清新 如果份量多些更好餐湯叫了甘筍忌廉湯和羅宋湯, 甘筍味淡而且唔夠creamy, 羅宋湯ok, 番茄味濃帶少少辣蒜蓉多士脆又熱意粉醬汁醋味濃酸酸甜甜開胃, 但意粉硬又乾,可惜! 鴨胸不太薄,有口感西冷扒叫了七成熟, 肉質較韌,味道偏鹹飲完杯熱檸茶, 趕住去shopping了。

蔬菜沙律新鮮,加上黑醋芝麻醬, 味道清新 如果份量多些更好

蒜蓉多士脆又熱

西冷扒叫了七成熟, 肉質較韌,味道偏鹹

飲完杯熱檸茶, 趕住去shopping了。

2017-12-20
$120 (Dinner)