2017-06-10
對上一次黎已經係一月既事,今日好熱所以想同老公出去搵甜品食,於是我地又黎到樂糖睇下有咩新野。入到去睇下餐牌好似比一月時多左d新野,但我地唔夠食好大份怕影響晚餐胃口,所以我地叫左三份細細份。我地叫左《甘酒丸子配雲喱拿雪糕》、《迷你芒果pancake》,《焦糖燉旦白配鮮金菠蘿忌廉》薄薄既pancake 皮包住芒果肉,迷你版的確幾啱過口癮,等自己仲有空間食多兩個。至於焦糖燉白旦配鮮金菠蘿忌廉,一試個燉旦白超級香,有雲喱拿籽另外仲有d清新既檸檬味,再配上鮮菠蘿老公超愛。最後既甘酒丸子配雲喱拿雪糕最令我地驚喜,我地叫個陣都問過甘酒係咩,店員話唔係酒黎既,係自家製既日本米茶,可以配熱食或凍食, 我都就揀左配雲喱拿雪糕, 佢一set 既餐具好靚,就咁試米茶無咩特別既,你試完米茶再食一啖雪糕就會起左一個化學作用個雲喱拿雪糕好似昇華左咁,好神奇。胃食總結:過一排會再去,睇下有咩surprise 到我既甜品先