2023-04-03 64 views
🏠 對於日本嘅美食,本人係完全沒有抵抗嘅能力,尤其係拉麵。近年香港開左唔少日本嘅過江龍拉麵店,俾我哋有豐富嘅選擇。今日朋友就帶我黎中環食咗一間型格嘅日本拉麵店 - 立体派拉麵。我地今日就叫左1️⃣ 九味醬油湯拉麵2️⃣ Ramen Cubism特級白湯拉麵3️⃣ 章魚小丸子4️⃣ 富士川町柚子汽水 + 富士山汽水先講下佢地嘅湯底,九味醬油湯係由九種特級醬油熬製而成,味道清新但又唔係死鹹,發放出一種獨有嘅鮮味,令碗拉麵增加左層次感。另外佢嘅麵條彈牙滑身,而且軟硬恰到好處。佢哋嘅小食更有我嘅最愛 - 章魚小丸子。而飲品方面,有使用獲得Monde Selection金賞的富士山天然水嘅汽水提供。💬 整體上拉麵店嘅食物質素十分唔錯,而且食得出佢哋係湯底上落左唔少心機。想試吓日本地道冠軍級拉麵嘅朋友仔一定要黎試下。

我地今日就叫左
1️⃣ 九味醬油湯拉麵

2️⃣ Ramen Cubism特級白湯拉麵

3️⃣ 章魚小丸子

4️⃣ 富士川町柚子汽水 + 富士山汽水

。想試吓日本地道冠軍級拉麵嘅朋友仔一定要黎試下。
  • 特級白湯拉麵
  • 章魚小丸子