2017-09-25 288 views
自從來自星星的你播出後,香港捲起左一陣食韓式炸雞嘅熱潮,各大韓式炸雞店係香港開設分店,高峰期嘅時候排成個鐘都未必有得入。Goobne就係熱門炸雞店嘅期中一間。係我試過唔同嘅炸雞店之後,Goobne係少數令我做回頭客嘅一間,在我眼中,佢絕對係香港韓式炸雞店中嘅冠軍。是日同朋友慶祝生日,佢話想食韓式炸雞,我二話不說就預約左goobne。Goobne同其他炸雞店主要嘅唔同在於佢地嘅雞多數都係烤嘅,感覺會比較健康。咖哩蜜糖炸雞外層非常香脆,雞皮上塗滿左厚厚嘅蜜糖,再點埋特制嘅咖哩醬食,令人回味無窮。芝士年糕個人覺得無咩特別。呢個柚子韓式米酒係好似沙冰咁,飲落非常酸酸甜甜咁,非常適合夏天飲。

蜜糖咖哩烤雞

芝士年糕個人覺得無咩特別。
芝士抄年糕

西柚韓式米酒