2021-11-12
1976 views
天氣開始凍,就想食啲熱野暖下個身。次次經過呢間海鮮嘅餐廳都好多人,今日就同朋友一齊入去食。🍤入邊環境都幾好,分咗兩個部份,有大堂同埋上少少好似房仔咁嘅,鍾意靜啲或者熱鬧啲都得。呢度最特別嘅係會有live Band show 㗎!食嘢都會心情好啲。🎼呢度主要都係做套餐價,可以揀返想要嘅海鮮份量,我哋今次揀咗$198 。😎自己可以去粥鮑魚同埋生蠔,細隻都幾大隻同埋新鮮,之後會有專人幫你清洗返,上碟之後大大盤海鮮,望到都覺得吸引😋😋一開始會有個蒸雞做頭盤先,雞肉好嫩滑,仲落咗少少藥材,好補身!👍🏻👍🏻之後就開始主角啦,鮑魚好鮮甜,鍾意嘅可以自己去拎醬料都得,不過我覺得原汁原味食仲家食到海鮮嘅鮮味😍鮑魚大大隻,落去爽口彈牙,跟返佢個指引時間蒸海鮮,啱啱好,唔會過龍🍴啲蜆全部都好新鮮大隻, 4分鐘之後全部開晒口,仲要冇沙,真係好足料!我同朋友都好鍾意食蔬菜,呢度嘅蔬菜係自助式嘅,自己鍾意拎幾多都得,脆肉瓜好鮮甜,吸左啲海鮮嘅汁!最後梗係成餐嘅精華啦,粥底,落咗好多唔同類型嘅蔬菜,仲有豬骨,啲粥煲到好麵,口感都好豐富,就算已經食到好飽都忍唔住食埋個粥🍲🍲海鮮大餐好滿足,就算兩個人人少少又夠食,多人
海鮮大餐好滿足,就算兩個人人少少又夠食,多人啲其他套餐都一樣咁開心🥳